Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami

Co byście chcieli zmienić w grze ?

<< < (23/30) > >>

Guz:

--- Quote ---Bathin :
(...) szmelc jakim był T-26(...)

--- End quote ---

Oj z tym sie nie zgodze, finowie bardzo chwalili sobie zdobyczne t-26 i wykorzystywali je do konca wojny, a wg wikipedii do lat 60

daj5zl:
Co za dzieciak... pomyśl najpierw czy obie strony beda mialy rowne szanse a swoje fantazje o wielkich czolgach zachowaj gdzie indziej... Bardziej przydaly by sie takie czolgi np. jak hetzer bo przedewszystkim czesciej wystepowaly na froncie a po stronie rosjan np. SU 122, zreszta przydaly by sie jakies czolgi bezwiezowe, bo w przeciwienstwie do czolgow z wieza maja ta zalete ze caly ich przedni pancerz jest pochylony a wieze to byly wlasnie slabe punkty pantery czy tygrysa(jesli stal kadlubem pod 45 stopni) i niektore czolgi jak np. T34/76 musialy zajsc z boku hetzera zeby przebic pancerz. I wtedy gra zrobi sie bardziej urozmaicona, team musialby grac bardziej taktycznie np. hetzer stanie se z tylu na wzgorzu w pozycji hull down (ukryty dolny kadlub) i oslania np. jakies PzIII ktore jada jako pierwsze itd. Transporter z dzialem 75mm nie wiem po co jak te dzialo juz ma PZIV D jesli chodzi ci o L/24, trzeba tworzyc w pierwszej kolejnosci czolgi z nowymi dzialami ktore by mialy nowe mozliwosci, np. gdyby bylo SU122 to mozna bylo by wstawic na mape orel bo to 1943 rok i wtedy ruscy mieliby wieksze szanse przeciwko tygrysom. A jesli chodzi ci o transporter z 75mm L/46 to to juz glupota kompletna, te pojazdy wystepowaly na froncie bardzo rzadko i to pod sam koniec wojny. Tak samo jesli chodzi o FG 42 ta bron byla tez bardzo rzadka i mieli ja tylko spadochroniarze. A T43 to nie wiem co to jest moze chodzi ci o T44 a to bylby kolejny glupi pomysl, jak ruscy wprowadzili je na front to niemcy juz prawie niemieli czym walczyc... Malo kto je spotkal podczas IIWŚ. Jedyny dobry pomysl to maxim ale wtedy niemcy tez by musieli miec np. CKM MG42.

Tomciaz_PL:
Wydaje mi się, że bardziej charakterystycznym pojazdem u Ruskich byłby "Zwieroboj" SU-152 i ew. KW-2 na mapach datowanych na 41-42. To byłoby bardzo ciekawe moim zdaniem, a szanse zostałyby wyrównane. Aha - czołgi bez wież to działa samobieżne :p.

viatrova:
dobre pytanie miesiac po premierze gry - dzis niestety ro zdycha i nie zapowiada sie na cudowne ozywienie chyba ze bedzie ro2 z single player...

Tomciaz_PL:
Ja bym tak nie dramatyzował. Mamy przecież okres wiosenny, który w ogóle jest czasem stagnacji jeżeli chodzi o gry. Na mój gust wszystko ruszy z pierwszym dniem wakacji :).

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version