Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami

Co byście chcieli zmienić w grze ?

<< < (2/30) > >>

Goral:

--- Quote ---Sieja :
Ja osobiscie chcialbym poprawienia szybkosci ladowania sie map, wiecej broni, wiecej pojazdow, nowe pojazdy ( samoloty :) ) iii dodania jakies nowej nacji zeby byla troche odmiana xD a i jeszcze zmniejszyc odrzut z karabinow nie tak jak w call of duty ale tak aby sie dalo strzelac przynajmniej seriami po 3-4 strzaly bo teraz to po 2 juz jest w kosmosie :P

--- End quote ---

"Takie rzeczy tylko w Erze..."
[_]
Eric - problem z klasami polega na tym, że spełniają swoją rolę tylko wtedy kiedy ktoś nimi gra... Zobacz jakie opory są przed graniem jako kierowca w pojeździe mającym słuchać dowódcy czołgu. Już to widzę, jak ktoś ochoczo wybiera rolę "przynieś, podaj, pozamiataj". O chłopców na posyłki jest trudno. No moze w rozgrywkach klanowych, gdzie w klanie na meczach taką rolę pełniłby jakiś rekrut lub podpadziocha. Chyba, żeby były dostępne domyślnie jako w miarę inteligentne boty do czasu aż jakiś gracz by je zastąpił.
[_]
Hammer - realizm to jedno, a jego implementacja to drugie. Skoro się wypowiadasz w tym temacie to pewnie strzelałeś z takiej broni. Więc wiesz dobrze, że aby pierwsze 4 pociski weszły w tarczę (nie mówię o celu) to musisz dobrze unieruchomić w rękach taką broń. Inaczej 3 pocisk leci w przysłowioe niebo. I w grze takie mocne trzymanie broni zaimplementowane jest jako ściąganie myszy w dół, czyli pewien wysiłek dla graczy. Jest jeszcze możliwość oparcia broni o coś poziomego lub pionowego (podpórka) i wtedy strzela się krótkimi seriami całkiem całkiem :)
[_]
Mati - wystarczy funkcja pozbywania sięmagazynka pojedynczo (a nie wraz z wyrzuceniem broni) wtedy każdy z graczy mógłby zaopartywać innych w magazynki do broni, którą akurat posiada. I to jest chyba najłatwiejsze do realizacji (albo zasilanie w amunicję każdej roli, nie tylko KaeMisty)

Hammer:
Niestety nie miałem możliwości strzelania z broni w trybie full-auto tak więc nie mam doświadczenia, ale byłem w posiadaniu filmu z netu nakręconego przez amerykańskich fanatyków uzbrojenia (ludzie w ameryce to fajnie mają, mogą sobie postrzelać nawet z sprzężonych działek 20mm :D ). W każdym razie tam gościu opróżniał magazynek z PPSh-y "z przycelowania" i nie miotało nim tak bardzo.

Co do pierwszych 3-4 pocisków, to pomimo wysokiej szybkostrzelności zgodzę się, że pozostałe jak najbardziej mogą nie trafić, ale mimo wszystko ze względu na dość słaby nabój, broń przy dalszym strzelaniu powinna być kontrolowalna na dystansie przynajmniej do 10m (a nie jak to jest w grze, że nie da się raczej tego kontrolować nawet na bezpośrednim dystansie, każde trafienie jest w sumie przypadkiem).
PS: AdRain odnalazł ten filmik, tu zamieszczam do niego link

Goral:
Widziałem ten filmik, i widzę, że gościu nie strzela z tej broni pierwszy raz i widać wyraźnie, że ściąga broń do dołu. A że nie robi tego pierwszy raz, więc idzie mu całkiem nieźle. Jest tam też Blondyna, która nawet nie próbuje trybu fullauto :)
Uważam, że jak na możliwości silnika UT2.5 broń ręczna została nieźle odwzorowana.

Hammer:
Jako, że właściwie nie mamy większego wpływu na właściwości broni, które zastosowano w RO proponuje zakończyć tę polemikę, albo przenieść ją do działu "Broń -> All about weapons" gdzie Krv [PL] zamieścił link do bardzo ciekawego filmiku :D

Eric:

--- Quote ---Hammer :

Co do pierwszych 3-4 pocisków, to pomimo wysokiej szybkostrzelności zgodzę się, że pozostałe jak najbardziej mogą nie trafić, ale mimo wszystko ze względu na dość słaby nabój, broń przy dalszym strzelaniu powinna być kontrolowalna na dystansie przynajmniej do 10m (a nie jak to jest w grze, że nie da się raczej tego kontrolować nawet na bezpośrednim dystansie, każde trafienie jest w sumie przypadkiem).

--- End quote ---

OOOO....ja sobie wypraszam :P Może dla amatora każde trafienie z pepeszy jest przypadkiem :P :P :P Z pepeszy trzeba umieć strzelać, na początku idzie trudno, ale odrzut można łatwo opanować, a gdy już go opanujesz zrozumiesz, że nie chodzi o przypadek. Pepesza jest silna i skuteczna...w dobrych rękach.
.
Przytocze twoje słowa z innego tematu.
 "MP40 (i inne) - tu już jest relatywnie lepiej, ale i tak za bardzo trzeba interweniować myszką jak na nabój 9mm."
.
Przecież MP 40 prawie! nie ma odrzutu. Jak już wycelujesz w gościa to trup na miejscu, chyba że ma wielkiego farta.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version