Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Pojazdy
Czołgi - Wasza taktyka.
Damianx2x2:
--- Quote ---Czarny_[FH]_pl. :
Ostatnio udalo mi sie wbic na serwer ktory preferowal ogolnie tylko mapy czolgowe i byla tam nowa mapa Mudder Tiger.Nie wiem czy zarzynaliscie w nia ale moim zdaniem rewelacyjna na miare Aradu a nawet lepsza bo nieco bardziej rozbudowana ale bez przesady i ta bardzo duza widzialnosc az po horyzont.Dodam tylko ze walki odbywaja sie w poznym okresie czyli full sprzetu po obu stronach noi w sceneri Zimowej, ten blask sniegu w sloncu:) i co wazne od piechociarzy zalezy glownie przejmowanie punktow ocvzywiscie z odpowiednim wsparciem czolgow:)
--- End quote ---
No mapa spoko tylko Rosjanie moga miec problemy w odnialezieniu tigera jak sie przykampi w tych mini laskach, bo trudno odruznic do puki nie strzeli, ale na mapce jest malutki "bug" bo jak wyjezdzam z respawna to na torach mam taka przywieche ze oho :P dalej to juz spoko,a piechota ma baardzo male szanse na otwartej i srednio otwartej przestrzeni bo widac ich jak na dloni :P
Tomciaz_PL:
A mnie drażni mianowicie kwestia KW-1s dostępnego w grze. Jak to jest, że 42-tonowego kloca Pz.III może uszkodzić w stopniu średnim (żółty kolor), a Pz.IV i wyżej zdmuchują go jednym strzałem (część przypadków to trafienia w pancerz CZOŁOWY!)? Taki zonk często przytrafia mi się mapie BDJ.
Wrona:
offtopic: Kurczę, może zbierzemy podpisy pod petycją do Tripwire w sprawie patcha 'urealniającego' starcia pancerne. Bo teraz rzeczywiście widać, że grę zbudowano w oparciu o silnik "unreal".
_KaszpiR_:
jest mod urealniajacy czolgi, ale slyszalem ze dosc niestabilny i lagujacy, ale nie wiem czy jest to w 100% prawda.
Wrona:
No to teraz może nie o czołgach, ale o transporterach i taktyce.
Marzy mi się słodko powszechne przeżywanie na serwerach RO takiej sytuacji:
- Transporter nie rusza zanim się nie zapełni pasażerami
- na pokładzie jest Gruppenfuehrer i kierowca jest posłuszny jego rozkazom
- na 10 - 15 metrów przed zatrzymaniem transportera w przewidzianym punkcie 'rozładunku' dowódca wyskakuje i rzuca tam 'dyma', aby osłonić wyskakujących z wozu oraz pozostać przy życiu i być w stanie wydawać rozkazy. Ehhh... marzenia
Super byłoby też ustalić podobny porządek jak podczas rozgrywki coop, co praktykowane jest sumiennie na serwerach 6thSense. Na początku meczu kilka minut na wybranie teamleadera i obsadzenie ról, potem uzgodnienie taktyki i zadań poszczególnych żołnierzy. Wszyscy mają mikrofony i na bieżąco zdają dowódcy sprawę z postępów. Nikt nie biegnie bez rozkazu samopas. Itp. Itd.
Super by było organizować podobnie urządzone rozgrywki raz w tygodniu np. po 3 godziny na serwerze 'zahasłowanym' na ten czas. Hasło posiadaliby tylko gracze, którzy zgłosili wcześniej chęć udziału na forum. Kolejne misje mogłyby składać się w quasifabularną całość jakiejś zmyślonej, bądź historycznej operacji.....
Wasze opinie? (tylko kurczę może nie w tym wątku, bo HQ się wkurzy)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version