Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami

Czy odnosisz wrazenie, ze...

<< < (4/7) > >>

AC| AdRain:
ehh nie chcę mi się czytać tego tematu rzeka bo wkrótce nim będzie ;)

ale kiedyś w RO na początku był taki super-pro klan :D - TOTENKOPF
pozdro dla chłopców którzy czuli się dumni będąc Polakami i mając taki tag przy nicku

Sherman:
Ej, Adrian, jeszcze niedawno ich widziałem na serwerach :D

max.pl:
Prześledź historie Waffen-SS, to zrozumiesz istote tych jednostek - http://www.powstanie-warszawskie-1944.ac.pl/waffen_ss.htm,  Majewski, Ryszard;  Waffen SS. Mity i rzeczywistość,  Crankshaw E.; Gestapo narzędzie tyranii,  Manvell R., Fraenkel H.; Himmler

" [...]należy odróżnić Waffen-SS od SS "  

"[...] że raczej zajmowała się innymi rzeczami i należy odróżniać te organizacje od siebie" .

Z tymi zdaniami sie nie zgadzam. Napisz co odroznia Waffen - SS od SS.

_KaszpiR_:
szczerze powiedzawszy to ruskie tez nie sa swietym narodem i po nas pojechali jak niemieckie wojska.

pamietajmy o tym, ze ludzie czesto wykonywali rozkazy w chwilach nadzwyczajnego stresu - w takich warunkach czesto nie ma czasu na licytacje.

mozna tak dalej wyliczac, ze chinczycy maja obozy zaglady do dzisiaj bardzo (niestety) skutecznie testujace bronie np chemiczne
amerykanie bomby atomowe testowali na swoich zolnierzach na pustyniach, a irak i sarajewo to dopiero byly bardzo dla nich wygodne poligony
brytole rzneli kazdego na swoich koloniach za dawnych czasow....

nikt nie jest czysty.

aktualnie do gry podchodze jak do GRY, oczywiscie nie zapominajmy ze jednak jest bazowana na realnych wydarzeniach, jendak staram sie nie przenosic uprzedzen na swere jej oddzialywania.

oczywiscie nie toleruje faszyzmu, nazizmu, rasizmu, nacjonalizmu i tym podobnych
aczkolwiek mam swoje uprzedzenia (ktoz ich nie ma) - jednak staram sie z nimi walczyc.

prawde powiedzawszy to doom i quake sa najbardziej pokojowymi grami, mimo ze zostaly okrzykniete swego czasu grami zla.
w doomie wlaczymy z demonami z piekiel, w quake najpierw z magicznym monstrum ktore sprowadilo zombie i potwory, a w najnowszych czesciach z bardziej futurystyczym wrogiem jakim sa kosmici.

tak wiec mamy trzy schematy gry, jak to czesto bywa
- walka z mocami nadprzyrodzonymi
- ze wspolczesnym wrogiem jakim jest czlowiek - druga wojna ale modern warfare w modzie
- z kosmitami.

jak zwal, tak zwal - zawsze jest to walka, komputery sprawily ze mundurki W GRACH mozna podmienic na dowolne.

wujek|T3N54MC024W523:
sherman... bzdety tu jakies prawisz o emocjach, jakbys nie dostrzegal ze to CIebie chyba najbardziej dotknelo com napisal, nie spodobala Ci sie metaforka, ze nazistom i gloszacym podobne tematy nalezaloby sie polknac wlasne jezyki i wysrac je nastepnie za gloszenie takich a nie innych pogladow (chocby o byciu nadludzmi i gardzeniu innymi, 'nizszymi rasami') - masz prawo, ale nie masz prawa mnie osadzac, czepiac sie mozesz i robisz to, ale po cholere rzucasz osady

pogarda nalezy sie tez i ludziom, ktorzy napedzaja wszelkie machiny wojenne i pytanie czy gdybym i to potepil w jakis literacko namaszczony sposob, czy rowniez probowalbys ze mnie zrobic jakis posrany negatyw zamiast po prostu przyznac racje... sie wzburzyles o moj tekst, a czasem trzeba jasno, dosadnie i wyraznie cos napisac, zeby przekazac pewien ladunek emocji i to nawet nie skrajnych , jak uwazasz, bo takie byly wylacznie w Twojej ocenie, nie wszystkie dzieci dorastaja rownoczesnie, ale emocje posiada wiekszosc ludzi, nie tylko ci walnieci ideologicznie i swiadczy o tym chocby i Twoja wypowiedz bo sie wzburzyles - nawet nie probujac osadzac czego naprawde bronisz w tej dyskusji

zapewniam Cie - wszelka ideologie do moich wypowiedzi dorabiasz sobie sam, bo ja tylko tepie powszechnie uznane zlo, nic poza tym na celu nie majac, sam se zmontowales ostra jazde na podstawie mojego posta, bibliijnych zajazdow sie czepiasz, moze jakbym uzyl watkow z bolka i lolka bylbys w bardziej komfortowej sytuacji

moze nie jestem milosiernym katolikiem mimo iz biblie czytalem, jako lekture, ale dla Ciebie szybki wywod o sraniu i plataniu jezykow dla nazistow jest tak bardzo przesycony agresja, skrajnymi emocjami i nasiakniety ideologia ze Cie to zgwałciło psychicznie i nalezy mnie ganic, to juz Twoj problemik, poskarz sie mamie, ja nie mam zamiaru sie nad tym dluzej rozwodzic, bo Ciebie naprawde jakby zabolalo, ze nazistom zle zyczylem, a ja po prostu dalem wyraz swemu oburzeniu poprzez taki a nie inny zlepek slow, bo lubie tak pisac, widze jednak ze bardzo Cie ten post skrzywdzil i bronisz zbrodniczych historii zaciekle mnie szufladkujac

pewnie o aliantach tez mozna pogadac co maja za skora, podwaliny pod NASA i amerykanski projekt podboju kosmosu, technologie rakietowe i systemy stealth też dali nazistowscy naukowcy zdrenowani po wojnie do stanow ale o tym sie wcale nie mowi

widze nie odrozniasz czlowieka swobodnie piszacego i myslacego od jakiegos ideologicznego swira? czarny humor czlowieku jarzysz? wiesz co to ironia, groteska czy sarkazm? czy wolisz po prostu wszystko co w oczy wpadnie pod ideologie podpinac i zaciekle tlumaczyc sily SS, najlepepiej jakbys tu na forum udowodnil ze to charytatywna akcja byla i pochwala sie im wszystkim nalezala zamiast wierszyków o wysrywaniu wlasnych jezykow

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version