Serwis RedOrchestra.pl > Uwagi do forum i do serwisu RedOrchestra.pl

Coś o tolerancji.

<< < (3/8) > >>

Desperat:
Obojętnie... byle poczuć Gniew Wielkiego Brata :D  hehe

Biały Orzeł:
No i właśnie mamy niezły dylemat.Bo banowanie tak właściwie to chyba na niewiele się zda jeśli ktoś ma tak niski poziom kultury osobistej to i tak wróci i będzie chamówa.Nie jestem jakiś świętoszkowaty oszołom i sam rzucam mięsem ale robie to sam,w monitor,nie w jakiegoś dzieciaka czy kogoś kto się zamotał.Grają ludzie dorośli ale także dzieci.Później takie same słownictwo słyszę w szkole córki.Dziewięciolatki walą bluzgi lepiej niż stare wilki morskie po długim rejsie.Czym skorupka za młodu nasiąknie...Dlatego wydaje mi się,że trzeba tłumaczyćtłumaczyćtłumaczyć.Może ktoś zrozumie.Zakazy aż kuszą żeby stawać okoniem.Bunt itd.Coś jest niedozwolone więc jest cool.Dlatego zamiast bana chyba lepiej by było aby po usłyszeniu jakiegoś epitetu,reszta z grających solidarnie ( ale w miarę kulturalnie ) opierdzieliła delikwenta.A jak to nie pomoże to total ignore.Jeśli nikt nie będzie zwracał uwagi na to co pacjent wyprawia,nie będzie z nim gadał,pójdzie w lewo a reszta w prawo to może mu się odechce.Zostać wyalienowanym to także kara.Oczywiście może gadam głupoty ale chyba warto by spróbować co?Gadam jak stary ramol:)Jeeeeeeeeeezu,w '85 na spectrumnie nie było takich problemów:wink

_KaszpiR_:
ja jak widze bluzgi to robie pierwsze ostrzezenie, ze nie nalezy bluzgac - nie zampinaj ze to gr a nie walka o zycie. Jak delikwent nie reaguje to kop z serwera, jak wraca z pyskuwa to banana na droge.

Alex:
_KaszpiR_ dawno mówiłem, że na serwerach źle się dzieje. Mówię o kulturze. Co by nie mówic o assasinie, to gdy graliśmy na serwerze nie było takiego chamstwa. Nie bawił się w długie przemowy, tylko za bluzgi kick, za ponowne bluzgi ban (za specjalny TK ban natychmiastowy). Spokój był i przyjemnie się grało.
Mnie osobiście nie przeszkadza to, że początkujący gracz dorwie się do "komandira" czy snajpy. Kiedyś (i gdzieś) w końcu musi się nauczyć. Też się odrobine irytuję gdy "dymy" nie lecą tam gdzie trzeba (lub nie ma ich wcale) ale nie robie też z tego wielkiego halo. Wnerwia mnie natomiast jedna sytuacja: gdy taki początkujący (z twojego teamu) podchodzi do ciebie i wali z basza lub strzela w plecy mówiąc, że nie można kampić na respie wroga. Widać od razu, że jest to początkujący lolek i nie ogarnia jeszcze gry (mam tutaj swojego ulubieńca o xywie Mikisad).

Staram się ignorować zaczepki i wyzwiska bo wchodzę na serwer pograć a nie się wnerwiać. Zawsze można użyć opcji "mute" i mieć święty spokój.

Myslę, że jak będzie taka "dzicz" przeważać na serwerze, to nikt, kto chce pograć dla przyjemności nie będzie nawet zaglądał na polski serwer.
Uważam też, że powinieneś dać kilka adminów ludziom z destiny i ac. Nie mówię, że wszystkim ale pełnoletnim to chyba tak. :p Oczywiście tym, co choć przez chwilę dziennie graja na serwerze. Bo w końcu po co komu taki admin który gra tylko przez piątek, sobotę i niedzielę, przez resztę tygodnia odrabia lekcje a na serwerze panuje burdel.

ps. ban na 24h to nie ban. minimum na tydzień. Chamstwo trzeba tepić. Lepiej już grać po 5 na mapie w dobrym towarzystwie niz mieć pełny serwer chamowatych gówniarzy.

Desperat:
dokładnie ... 24 h  to nic ..  jeden dzien i jedna noc ... delikwent sie przekima wstanie pojdzie do szkoly czas minie i zacznie robic to samo...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version