Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami
MOD pancerny
NiKuTa:
Czy ktos z was zna sie na przerabianiu mapek. Trzeba poprzerabiac mapki pod ten mod bo inaczej nigdy w niego nie beda grać ludzie.
Chodzi o to by zmienić ilość czołgów na kazej mapie czołgowej i piechociarsko/czołgowych tak aby miało to realizm i grywalność.
Czarny_[FH]_pl.:
Powstala jak dla mnie najlepsza nowa mapa specjalnie do tego moda Orel_Enhance-V2 czy cos tak.Rewelacja-Przedewszystkim bardzo wyostrzono obraz na niej.Bardzo daleko widac - zwiekszono widzialnosc conajmiej dwa razy:))
Wczoraj serwer _FKS#4/TANK MAPS byl caly zapelniony i gra byla poprostu boska na tej mapie.Przez pewien czas wogole nie moglem dopchac sie na niego:))
NiKuTa:
Ta fajnie ale tu nie chodzi o jedna mapke ale o cały zestaw. Co po jednej mapce nam przyjdzie i innym.
Czarny_[FH]_pl.:
Kur...juz mi brak slow na temat ludzi grywajacych w RO. Ludzie zarzadzajacy serwerem Fks#4/Tank maps ponikad jeden aktualnie grywalny serwer z modem AB okazali sie totalnymi gowniarzami dajac mi totalnego bana za to ze tygryskiem bardzo skutecznie ostrzeliwalem t34 na mapie Orel:))Panie Nikuta a co mialo to znaczyc ze przez takich jak ja to ludzie wychodza z serweru?(sorki jesli to nie byles TY ale po ksywie wnioskuje ze chodzi o Ciebie)Czesto gralem po stronie roskich na mapie orel i nie plakalem jak mi dupsko lali z 88mm.Kur.. raz wsiadlem do tygrysa i juz placz ze dupsko leje i za to bana??No nie ja dziekuje z gowniarzami nie bede grac i poczekac bedzie trzeba chyba na lepsze czasy.Z takim podejsciem do ludzi na pewnoooo jest to najlepsza reklama do zachecenia jak najwiekszej ilosci graczy gdzie poniekad az sie roi na serwerach gdzie teraz mozna policzyc na palcach jednej reki a bedzie jeszcze mniej - w tym moja glowa,bo rzygac sie chce jak takie lamy daja ci bana za friko wedlug widzimisia i zlego dnia przez co odeszla juz mi chec do grania w RO.Na sczescie juz na choryzoncie widnieja dwa symulatory i tylko pozostalo czekac No coment.....
NiKuTa:
Wiedziałem za napiszesz posta jak tylko forum ruszy :D. Tak to byłem ja i ja to powiedziałam. Pomyśl dlaczego to powiedziałem. Siedzisz w tygrysie kiedy na serwie jest stosunek sił prawie 2:1 a ilość osób grających jest około 12-14. reszta na serwerze dobija sie na strone niemiecką. nie może wejść bo jest za duza dysproporcja. Ja na tych mapach nie wchodzę w tygrysa dopóty nie ma full na serwerze i nie jest więcej niemców - czyli praktycznie w ogóle nie siedzę w tygrysie na tej mapie. Poza tym były prozby ze strony adminów i graczy aby nie ruszać tyrysa ze spawna. kumasz czy nadal to do ciebie nie trafia.
Ta mapa jest nezła ale jest na niej wielka wada. Chodzi oczywiscie a Orel V4. Jest za duzo niemieckich czołgów, zwłaszcza tygrysów. Zawsze powinien być tylko jeden tygrys na mapie bo czasem sa dwa a to jest stanowczo za duzo. poza tym powinien być limit tygrysów np 5-8 na cała mape. I jeszcze jedna tygrysy powinny sie pojawiać wtedy gdy na serwer jest zapełniony w 90 % a stosunek sił jest 1:1. to samo tyczy sie reszty niemieckich czogłów - sa zle dobrane :(. Ruskie powinni mieć ze 40 czołgów nakazdym respie niemcy max 20 na wszystkich łacznie. mówie o sytyacji gdy będą serwery 50 ppl. Mamy dosc realistyczny mod dlaczego nie ma realistycznych map do tego moda. Kazdy bredzi o równowadze. jak ruskie mają 30 czołgów to niemcy tez musza mieć - gówno prawda. to trzeba zmienić, bo AB mod nigdy nie bedzie sie ludzią podobać. Powinna byc dysproporcja w czołgach 3:1,25 lub nawet 3:1 na mapach orel i blackdayjuly.
Te przemyślenia mam juz od dawna odnosnie map do AB moda. Juz nawet sie pytałem czy ktos wie jak to przerabiać. Wczoraj pograłem z kumplem po stronei ruskie z pare godzin na tej mapie i było nawet fajnie dopóty niemcy nie mieli dwóch tygrysow. z jednym zesmy se czsem radzili ale dwa tygrysny na 15 ruskich czołgów to za duzo. porostu nie było jak ich zaj..... , i nagle na serwerze z 16:15 zrobiło sie 15:6 i skończyła sie fajna zabawa. ja i kumpel wyszliśmy z serweru bo nie było po co już grac.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version