Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami
MOD pancerny
daj5zl:
Nie chodzi o przebijalnosc tych dzial ale o to do czego tak naprawde byly uzywane. Pomimo mozliwosci tego dziala z np. Tygrysem i tak nie mial szans ze wzgledu na mala zwrotnosc, bardzo slaba celnosc, dlugi czas ladowania i inne wady. A w RO nie zobaczysz prawdziwych jednostek piechoty takich jak w Combat Mission gdzie Su-152 naprawde moze wyrzadzic niezle straty w piechocie, a takze szybko niszczyc budynki...
Mozna bylo by dodac za to Su-85, byl znacznie wczesniej od T34/85.
edit - Jest juz nowa wersja Orel zrobiona specjalnie pod Armored Beasts. Napisalem do FKS zeby dodali ta mape i zeby skasowali reszte Oreli bo sa wogole nie potrzebne a takze spytalem sie czy nie mozna bylo by ten serwer calkowicie ustawic jako czolgowy, bo jak narazie jest to serwer z mapami combinate arms i tank maps. Wreszcie bylby porzadny serwer czolgowy z porzadna mapa czolgowa.
*GERMANS:
1x Tiger
3x PzIV (H) =15 tanks
2x STUG
6x PzIV (F2)
3x PzIII
RUSSIANS:
2x KV-1S
9x T34/76
4x SU76 = 16 tanks
1x T-60
http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=F33EB8AC586DC5E6
Teraz by sie przydalo zmodyfikowac Black Day July...
Czarny_[FH]_pl.:
Dokladnie mam sentyment do tej mapy i jeszcze dziala po roskiej stronie by dodali:))
NiKuTa:
Przydało by sie powalczyć z adminami serverów i twórcami mapek o to by zrobili mapki pod mod AB. Wyczytałem za Amizaur narazie zaprzestał prac nad modem AB. Dziwie sie ze dopiero, bo jak robiliśmy go jeszcze w wersji 2.0 beta to juz troche mówi ze ma dośc tego :). Potem miałem problem z netem i urwało mi sie coneico :(.
Chciałbym sie zptyac kto teraz nad tym modem pracuje ? Prawdopodobnie znów bym troszke pomógł :).
Mam nadzieje ze mod AB nie umrze i prace nad nim będą trwać bo jak narazie jet wypas. Pamiętam jeszcze jak meczylismy sie z recznym ładowanie dział a to juz to jest po moim powrocie. BOMBA :). Jak to zobaczyłem to byłem zachwycony :D. Szkoda ze mało serków jest z tym modem i ze nie ma zadnego na 50 osób. Ostatnio gram tylko na tych i powiem ze bitwy pancerne z tym modem były by przepiękne.
Mam tez nadzieje ze ludzie od nowych pojazdów udostępnią pliczki potrzebne do wstawienia ich do moda AB.
daj5zl:
NiKuta wchodz na FKS#4 tam jest AB i codziennie gdzies od 18-24 jest przynajmniej z 25-32 osoby.
212.187.208.143:7757
Amizaur:
Obawiam się że jak ja nie pracuje to nikt, bo nawet właściciel czyli Sichartshofen dawno się do mnie nie odzywał i nie brał udziału żadnego w pracach. Na samym początku gdy zaproponowałem współprace (bo nie wiedziałem jak się robi mody do RO) zgodził się, pokazał mi jak zacząć i użyłem skryptu mutatora z jego wcześniejszych AB i to wszystko. Myślę że od tamtej pory dług już spłaciłem (on może swobodnie rozporządzać kodem dotychczasowych wersji) i właściwie można by sobie dać spokój z AB i kiedy wróce do pracy wydać go pod jakąś inną nazwą. Jakoś nie przynosi mi satysfakcji ta współpraca, i tak wszystko robie sam...
Przerwałem z powodu kłopotów ze zdrowiem i wyczerpaniem zasobów sił i entuzjazmu, szczególnie po tym jak już marnie się czując próbowałem wypuścić 2.06 i zmagałem się z różnymi poważnymi problemami które się pojawiły, głównie w komunikacji serwer-klient (co innego działo się na serwerze a co innego u graczy). Typu brak dzwięków ponieważ pociski lecą z inną prędkościa na serwerze i kliencie.... Ponieważ ja się na tym nie znam, zastanawiam się czy jak znów zacznę w tym grzebać nie machnąć ręką na te problemy i robić wersji działającej wyłącznie w practice mode (co idzie 4 razy szybciej i łatwiej, martwie się tylko o algorytmy penetracji itp.) a później jak komuś się spodoba i będzie chciał grać w to online, to już sami będziecie musieli znaleść sobie kodera Unreal script który doprowadzi kod do stanu sieciowego (co nie powinno być wcale trudne jeśli się WIE jak to zrobić). W ten sposób oszczędziłbym sobie pracy i stresu i wymusił rozłożenie pracy na więcej osób niż ja sam robiący wszystko ;-)
Zobaczymy. Na razie przerwa. Może jak się pokaże BT-7 to odpale kompa i zrobie 2.066 dorzucając zmodowaną wersję tegoż. Przydałoby się też zmodyfikować AHZ guns bo są zupełnie niekompatybilne (używają statsów z oryginalnego RO)... ale ja na razie jestem nieczynny.
W wolnym czasie, jak mam siłę, wyłącznie rekreacyjnie zajmuje się zbieraniem materiałów. Znalazłem ostatnio sporo fantastycznych książek (na przykład kompletne tablice balistyczne radzieckich dział, z wszystkimi danymi łącznie z celnością), wojenne instrukcje T-34 i IS-3 (poluje na IS-2), polskie instrukcje broni piechoty (pepesza, tt, DT) również z danymi rozrzutu i przystrzelania (rozrzut pepeszy i w ogóle broni w RO jest absurdalny). Postaram się w przyszłości to wykorzystać.
Bonus: tabelka celności rosyjskich dział, odpowiednik tabeli celności niemieckich ze strony Guns vs Armor: http://www.amizaur.za.pl/pictures/Russian%20Gun%20Accuracy%20Table.GIF
P.S. Jeśli nie potrzebujecie grać w practice mode, nie musicie instalować moda. Po prostu wejdźcie na jakiś serwer który ma 2.65 i już, bedzięcie też mogli wchodzić na starsze wersje. Albo zainstalujcie wszystkie pliki oprócz tych z katalogu System (dzwięki i tekstury warto mieć na stałe, zamiast sciągać wciaż od nowa jak się cache wyczyści, a sam skrypt moda (pliki w System) jest malutki i sciąganie trwa kilka sekund).
Jeśli chcecie grać w praktice mode, to zainstalowany 2.065 (a powinienem dodać że 2.065 to tylko update do 2.03 który instaluje się najpierw) nie pozwala wejść na serwery które używają starszej wersji. Wtedy należy wykasować (lub przenieść gdzieś chwiliowo) pliki moda z katalogu System, zrestartować grę i już można wchodzić. Wtedy nie powinno być problemów. Z moich doświadczeń wynika że czyszczenie cache nie jest potrzebne nigdy, a przynajmniej nie zdarzyła mi się taka potrzeba.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version