Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami
Najlepszy FRAG ew. najfartwoniejszy :D
Shock:
--- Quote ---krv[PL] :
To trzeba jakiegos niemca sie spytac :P zalatwilem kolesia z panzerfausta ale tafilem w reke chyba bo tylko ja oderwalo mojemu przeciwnikowi :) swoja droga panzerfaust powinien dzialac jak mini HE (amerykanie np: teraz powracaja powoli po doswiadzczeniach w iraku do pociksow odlamkowo-burzacych poniewaz wogule ich nie maja na stanie a okazuje sie pociski kumulacyjne TAK TAK oni wala do ludzi kumulacyjnymi nie do konca sie sprawdzaja poniewaz maja okolo 15m nieszczycielskiego zasiegu!!)
edit :) no i przypomnialo mi sie jeden nade 4 fragi :)
--- End quote ---
Mała poprawka. Amerykanie mają pociski burzące i mają wiele typów takowych. Co do strzelania do ludzi z czołgów, faktycznie były takie zdarzenia, ale jak ktoś ma duże zaplecze finansowe i przemysłowe może sobie na to pozwolić.
Co do pocisków odłamkowych, nie wiem po jakiej lekturze napisałeś, że takowych nie mają. Przykładem może być następca M79 czyli M203 w który jest uzbrojony jeden żołnierz w każdej sekcji. Przypomne tylko, że M79 pojawił się w Wietnamie jednak póżniej armia amerykańska ogłosiła konkurs na nowy granatnik, przy czym miał on być używany wraz z bronią czyli kompatybilny z M16 dlatego, że żołnierza obsługującego M79 trzeba było wyposażyć w dodatkową broń. Tak powstał podlufowy granatnik M203 40 mm w wersji krótkiej i długiej. Póżniej poawiały się tylko nowe typy granatów do niego. Więc amerykanie mają jedno i drugie.
krv[PL]:
--- Quote ---Shock :
Mała poprawka. Amerykanie mają pociski burzące i mają wiele typów takowych. Co do strzelania do ludzi z czołgów, faktycznie były takie zdarzenia, ale jak ktoś ma duże zaplecze finansowe i przemysłowe może sobie na to pozwolić.
--- End quote ---
Przeczytalem to w Raporcie wto :) a wiec sorr oni sa dla mnie bardziej wiarygodni (bez urazy) :)
niestety nie jestem w stanie dac zadnego linka ani odwolania do konkretnego numeru :) bez nie chce mi sie szukac :D
btw. mam nadzieje ze mowisz o tankach :) a nie np: o haybicach 155mm i innych :)
a1 a2 abrams
tutaj tez nic nie wspominaja o pociskach HE do ich 120mm dzial :D
EDIT
hmmm ja caly czas pisze o amunicji czolgowej :)
Macias1973:
Niestety ja spektakularnych frag-ów nie miałem, jedyny taki przypadek w zasadzie bardzo zabawny to biegnąc chciałem przeładować swojego Mausera ale okazało sie ze jednak nabój był w komorze, no i wypaliłem w nieznanym kierunku. Okazało sie po sekundzie ze trafiłem... tak z biodra z czystego przypadku.
ciocia|Ola:
Nikt nie lubi ginąć a tym bardziej ja. Wczoraj podłapałam snajperkę no i dwa razy była sytuacja, że zmierzyłam się ze snajperem drużyny przeciwnej. Chwila moment jak namierzam jakiegoś Niemca - strzał mój i jego - giniemy razem, ja od jego kuli on od mojej <zrobiło mi się lżej z ta moją śmiercią no i rozbawiło mnie to jak sytuacja się zaraz ponownie powtórzyła> NORMALNIE POJEDYNEK SNAJPERÓW kule mijają się w powietrzu giniemy razem
Nicka gracza nie pamiętam bo to chyba jakiś Maciek, ale zapisany po ichniemu czyli M4cieq czy jakoś tak :)
popiol:
Ja tam mam ta gre dopiero od 4 dni, ale w jednym dniu wcale nie gralem, a w tamtych po pare godzin... ale zaliczylem juz bardzo fajnego fraga, a mianowicie zostal on zapunktowany okolo 10 albo i ciut wiecej pkt. A bylo to tak, ze widzialem wrogi czolg i kierowca tego czolgu mial wychylana glowe i czolg sie poruszal wiec bylo trudno trafic ale jakos mi sie udalo scaignac go ze snipy :D Musze sie jeszcze pochwalic ze wczoraj zrobilem swoja zyciowke w RO, mialem stat 60 po calej mapie :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version