Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami
Fall Barbarossa - temat ogólny
Heniu:
No i tutaj wlasnie pokazujesz dlaczego to co piszesz to jedynie twoje bajania i wyobrazenia, niepoparte zadna praktyka z gry w takie cos.
Tak, pewnie ze jakas strona moze sobie probowac wbic klin w sektory wroga i prosto na stolice leciec.
Ale wtedy starczy ze jeden z wczesniej zdobytych sektorow wrog odbije- i cala reszta mowi papa, bo jest odcieta od zapasow i punkty na uzbrojenie leca na pysk (minus za brak zapasow + bycie w ofensywie), za to u wroga sa na plusie (bonus za defensywe).
I po 2 tygodniach we wszystkich tych zdobytych wczesniej sektorach rozegra sie radosna walka a'la sparta- same rifle na normalnie uzbrojonego wroga.
I dlatego lepiej nie oceniaj niczego co bedzie grane, dopoki na oczy nie zobaczysz o co chodzi, bo tylko takie bzdury jak wyzej wychodza.
Bohun:
Oczywiście, że nie maiłem na myśli wąskiego korytarza do Moskwy ale gdzie leży Stalingrad a gdzie Moskwa? Zeby zabezpieczyć flanki, to potrzeba do tego mieć Stalingrad? Ale bzdura. Więc lepiej ty się zastanów za ze bzdety wypisujesz.
Heniu:
Widziales mape kamapanii z rozpisanymi sektorami ?
Bohun:
Widziałem mape do IC, a nie sądze aby ta mapa była jeszcze bardziej uproszczona. Jeśli jest podobna, to Stalingrad nie jest do niczego potrzebny bo lezy za daleko na uboczu.
gustavo:
Czyli FB niebędzie odwzorowaniem "wielkiej wojny ojczyżnianej" a jej wolną interpretacją. Mym skromnym zdaniem w taki sposób zabija się realizm, wyiki bitew powinny decydować o tępie przesuwania się frontu a nie o biegu wojny. Czytając pierwsze wpisy sądziłm że gra będzie miała znamiona realizmu, ale przekonuje się że będzie to przypominało MoHAA: zero realizmu i niewiele więcej grywalności (przeszedłem raz i widok opakowanie mnie odrzuca) .
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version