Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami

Desperat (podzielony temat z losiach na polskich serwerach)

<< < (15/23) > >>

cichy.:
Ze swojej strony chciałbym tylko dodać, że jak i AnRe tak i ja zgodzę sie z Guz -em jednakże jedynie w trzech pierwszych akapitach. Akapit czwarty to przyszłość, a co do reszty to  napisał ją już plonek.

Natomiast moje stanowisko w kwestii oszukiwania w grze jest jasne i oczywiste. Gra jest dla mnie źródłem rozrywki i Ro działa jak każda inna gra  więc np. w Half Life-ie,  nie widzę sensu grania w nią jeżeli wpisuje sobie jakieś kody, bo potem biegam postacią która jest nieśmiertelna i nie odczuwam obawy o własne życie. Możecie to uznać za przykład dość prozaiczny jednak nie umiem tego opisać inaczej. ( nie mam czasu ? :P ) Gra traci sens rozgrywki i rozrywki.

Taka sama zasada panuje i w Red Orchestrze, oszustwa psują rozgrywkę i należy je tępić. ( przez oszustów odszedłem od Call of Duty )  

Mam tylko nadzieje, że ludzie czytając to forum nie wpadną na jakieś głupie pomysły bo to całkowicie zniszczy Red Orchestrę. ( czyt. post Skara wyżej)

Przepraszam jeżeli w tekście panuje nie spójność ale nie jestem osobą która w sposób idealny formułuje myśli.

Wawer:
Nie miałem zamiaru brania udziału w tej dyskusji bo temat nie jest wdzięczny ale problem dotyczy również mnie jako w miarę aktywnego członka tej niedużej społeczności , więc pozwolę sobie skreślić parę słów. ( wypunktuję to sobie - będzie mi łatwiej)

1.   W każdej grze sieciowej cheat oznacza absolutne wykluczenie ze społeczności. Desperat nie mógł o tym nie wiedzieć. Świadomość tego oznacza kompletny brak odpowiedzialności - swoim działaniem naraził wiele osób, min swoich kolegów z klanu i to oni powinni być na niego najbardziej wqrwieni.
2.   Moim zdaniem wersja "testowania" jest prawdopodobna, tyle że to niczego nie zmienia. Tak jak napisało to już kilku przede mną cheat = ban absolutny. To, że ktoś to zrobił z głupoty nie zmienia faktu ,że to się zadziało. Niestety w takich sytuacjach intencji się nie ocenia, liczą się fakty.
3.   Nie można kogoś traktować inaczej dlatego, że jest adminem i się go zna albo dlatego że jest sympatyczny. Mnie też jest przykro, do Desperata nic nie mam ale zasady są zasadami, cheaty w grach sieciowych to najcięższe przestępstwo. Jeśli koniecznie chciał przetestować - mógł sobie pograć z botami ( jest jakaś różnica?)
4.   Można powiedzieć, że kara jest surowa, nawet okrutna ale to jedyny sposób byśmy mieli szanse pograć w to jeszcze jakiś czas. Zresztą , nie oszukujmy się, kara jest raczej intencjonalna, jeśli Desperat będzie chciał grać to i tak grać będzie.

Co do klanu bse:

Graliśmy z nimi w niedzielę mecz, w którym w mojej ocenie gracze przeciwników zagrali twardo i nieźle taktycznie. Grali też czysto. Nie mam powodów by twierdzić inaczej.
Moim zdaniem nie powinno się stosować odpowiedzialności zbiorowej.
Co do R.O. Laddera to już jest decyzja adminów.
Jeśli chodzi o PC ja nie widzę problemu by enclave zagrało z bse.

@ Z tego co się zrozumiałem Trójgraniec nie mówi w imieniu klanu tylko swoim i sam się wyklucza ze sceny?

Co do Desperata - no cóż rozumiem frustrację ale pragnę zauważyć, że w odróżnieniu od innych scen obyło się bez osobistych wycieczek, większość wypowiedzi odnosiła się do czynu nie do osoby. To świadczy mimo wszystko o tym że scena jest dużo bardziej "dorosła" niż w innych grach gdzie chłopak byłby zmieszany totalnie  z błotem.

Na koniec powiem, że naprawdę wolałbym, żeby taka sytuacja się nie zdarzyła, nie odczuwam satysfakcji pisząc taki post.

Pozdr.

max.pl:
Czyli jakie jest stanowisko bse - bo widzę dwie frakcję ??? Kto mówi tak naprawdę w imieniu klanu ?????      
        cichy - potępił, postępowanie desperata
   cioro    
   Desperat - on juz powiedział wystarczająco dużo - większość to bełkot nic nie wnoszący  
   Equalibrum ?
   grzech.pl - chyba idzie w stronę  Trójgrańca       
   K4k4shI  ?
   Konikus ?
   MajesticO ?       
   Nekol ?
   peter ?   
   Plonek - potępił i chce dalszego istnienie bse
   RaDoLo ?
   Raiden    ?
   Skar- jest gdzieś po środku - niby potępił...........ale dalsze posty tego nie potwierdzają
   Sojuz    ?   
   Trójgraniec -stanął  w obronie  desperata

Z jaką frakcja bse maja inne klany zagrać na PC ????

Skar:
Dziękuje Agniesiu, że mnie zauważyłaś :*

a tak poważnie: Jeżeli chodzi o czity - to jestem jak najbardziej za tępieniem tego, gdyż prowadzi to wyłącznie do rozpadku sceny
Jeżeli chodzi o moje dalesz posty - to uważam że pisanie 3 stron o jednym zbanowanym gracz, jest bez sęsu... I że 70% wypowiadających sie  tu  ROPlayerów totalnie przesadza, albo by orzywić forum, albo czują sie niedowartościowani

AdikPL:
ZGadzam sie, zmienmy temat , dajmy na ro.pl oficjalna notke o zbanowaniu Desperata , a reszta już w mocy Adminów!!!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version