Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami

DEKALOG ŁOSIA

(1/6) > >>

Asaxyi:
Ponieważ jestem nowym graczem i dość mam zgryźliwych wypowiedzi na  temat mojej gry chciałbym aby bardziej doświadczeni gracze napisali zasady jakie powinny obowiązywać na polskich serwera.

kryszek:
O Ciebie widziałem na serverze :P No Ty kolego raczej grasz normalnie,nikogo nie denerwujesz :) Gorzej jest z Asusem:P No a zasady,po pierwsze nie przeklinaj,następnie graj drużynowo,mikrofonu używaj tylko jeśli masz do powiedzenia coś ciekawego,np. gdzie jest snajper, i nie strzelaj do swoich,a poza tym,jeśli nie umiesz grać np. snajperką,oddaj ją lepszym:P

_KaszpiR_:
Regulamin na INEA - http://gry.inea.pl
ale jest chyba w miarę uniwersalny na pozostałych:

Red Orchestra: OstFront 43-45 (w s krócie RO) to gra, gdzie kładzie się ogromny nacisk na grę zespołową, bez krótej właściwie nie da się wygrać mapy.

*  wypełniamy cel mapy - jest to priorytet!
    * wspieramy swoimi działaniami cały zespół, osłaniamy się i komunikujemy o zagrożeniach.
    * używamy mikrofonów do komunikacji o sytuacji na mapie i używamy komend radiowych, szczególnie będąc w pojazdach z innymi. Słuchamy się osoby w wieżyczce.
    * bądź wyrozumiały dla nowych graczy - gra nie jest popularna i wielu graczy jeszcze nie jest wymiataczami.
    * leżenie jest częścią gry i nie mozna za nie karać.
    * pomagaj adminowi kreować grę zespołową !

* jeśli nie chcesz poprowadzić gry, dostosuj się do komend jakie ktoś inny wydaje, dostosuj się po prostu do warunków na serwerze. Tyczy się to szczególnie jak inni proszą o artylerię albo amunicję czy zmianę klasy gracza (szczególnie jak kilku graczy nalega). Tyczy sie to szczególnie niedoświadczonych/nowych graczy.
    * nie przeszkadzamy grać innym, czyli na przykład nie przeszkadzać stojąc przed lufą czy nie blokować wejścia, ani nie rzucać granatów dymnych na naszego snajpera
    * nie nadużywamy mikrofonów oraz nie floodujemy
    * nie przeklinamy i nie obrażamy innych graczy
    * nie strzelamy do swoich, zawsze przepraszamy, zabicie swojego na respawnie = ban
    * nie kaleczymy swoich aby odebrać broń = ban
    * cheat = ban perm
    * spawn camping (czyli zabijanie wroga tuz po pojawieniu się szczególnie na ostatnim respawnie) jest surowo zabronione i dotyczy WSZELKICH broni.
    * podkladanie arty na swoj spawn, wezwanie arty i zmiana teamu - perm ban

* admini są dobierani przez HeadAdminów
    * nie dyskutujemy z adminami na serwerze - proszę wykonać zrzuty ekranu z gry i postować wszelkie skargi TYLKO na forum - np na forum INEI ale mozna też na tym forum. - w topiku 'Łosie na polskich serwerach'
    * nie polemizujemy z decyzjami admina w czasie gry pod groźbą mute bądź kicka albo bana - wszelkie uwagi na forum!

* możesz wpływać na kształt serwera. Dyskutuj na FORUM
    * Za złamanie tych zasad dostajesz kicka lub bana !

Dla nowych
http://www.red.orchestra.pl/page.php?id=252
http://www.red.orchestra.pl/page.php?id=248

Czeresniak:
+
- Jak ktoś ci mówi wyjdź z czołgu bo chce jechać sam/z kimś innym robisz to niezwłocznie bez marudzenia (oczywiście jeżeli on był w nim pierwszy).
- Nie rób samosądów - on mnie zabił (tk) to ja też go muszę
- Karygodne też jest zabijanie kogoś z drużyny bo podnieść jego broń (zawsze można poprosić o pożyczenie)
- NIE MARUDZIMY że ping, że słońce, że wiatr, że gumisie.... jeżeli coś ci nie odpowiada zawsze możesz zmienić serwer. Poza tym nikt nie każe Ci grać. To ma być przyjemność nie przymus.
- Jeżeli masz ochotę wyjść z serwera, ale przed tym pragniesz się rozerwać granatem razem z połową teamu to odradzam, prawdopodobnie nie wrócisz już na ten serwer.
- Patrzymy gdzie dowódca zarządził nawałę artyleryjską i nie pakujemy się w to miejsce.
- W tej grze nie ma kampienia!

Yab_PL:
+
-snajper nie jest pierd...nym supermenem. Jesli cala druzyna rowno dostaje wpierd..., lacznie z nim, bo ktos im po plecach seriam jezdzi, to nawet mega wymiatacz z lunetka (ot, chociazby ja (joke of coz, ja to tam lama jestem) :p ) za duzo nie zdziala, wiec nie przychodzic pozniej z lamentem do niego ze nic nie robi (bo co ma robic jesli nawet spokojnie na pozycji nie moze sie rozlozyc). Co nie oznacza wcale ze kazdy pierwszy co dopiero zaczyna moze totalnie lamic ze snajpa i nit tego nie zauwazy
-kontynuujac watek snajpera. Jesli wrogie MG albo snajper blokuja druzyne do dojscia do strefy to nalezy sie tym zajac grajac lunetka. Jesli sobie nie radzisz (ot, wrogi snjaper caly czas ciebie zabija) to nalezy sie przyznac do bledu i zmienic klase
-jesli ktos ma taga przed nickiem (czyli gracz klanowy), ZAZWYCZAJ nie zachowuje sie jak bot i jakies pojecie o mapce ma, dlatego lepiej jemu np. zostawic dymy. Napisalem to po to, bo graczy klanowych szybciej sie rozpoznaje na serwie niz noclanowych wymaitaczy i dlatego ZAZWYCZAJ mozna byc w miare spokojnym o ich gre w zaawansowanych klasach i stosowac sie do tego co mowia
-przeczytaj poradnik co Vodka napisal

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version