Linia frontu > Serwery Red Orchestra

INEA z Armored Beasts 2.06

<< < (7/12) > >>

wujek|T3N54MC024W523:
Kaszpir jakim prawem (moralnym, bo zadnym innym, jestes tylko adminem) poprawiasz moje posty. naprawde szacunek, szkoda ze od razu ortami sie nie zajales, interpunkcja i brakiem polskich liter, zaprzestajac tylko na swym przerosnietym ego.
zlosliwy chcesz byc, cos mi chciales pokazac? przeskanuj cale forum i popraw wszystko na swoj jedyny sluszny poglad.
rozumiem ze ta strona to cale Twoje zycie ale moglbys sie czasem opanowac.

peace & love

_KaszpiR_:
sorry, porawialem tylko moejgo nicka, jestem na jego punckie drazliwy
az takim chamem nie jestem aby przeinaczac totalnie posty.
masz racje, od tera bede sie opanowywal

wujek|T3N54MC024W523:
jakbys sie zwal Adam Cipa (jest taki pan, widzialem w telewizji) to nauczyl bys sie byc mniej drazliwy, albo zmienil nick:P

przeprosiny przyjete, na Twoje szczescie jednak masz honor i godnosc, bo juz myslalem ze Olka zadaje sie z jakims dupkiem i co gorsza moim imiennikiem;)

pzdr

wiciu:

--- Quote ---_KaszpiR_ :
X)
u nas nadal po macoszemu sie traktuje esport, czy promocje w interenc innymi metodami niz standardowe. Ale to sie powoli zmienia z przyczyn takich, ze przychodzi firma zza chodu, niekoneiczne z duza kasa ale wprowadza sprawdzone techniki owocujace dochdami po jakims czasie, a nie zyskiem z kopyta.

--- End quote ---

No tak.. wtrące swoje parę gorszy choć zdaję sobie sprawę że to offtopik :). Otóż sytuacja wygląda jeszcze gorzej. INEA jest typowym miejskim providerem. Obecność serwerów  gier w jej zasobach to nic innego jak tylko obciążenie maszyn, i zjadanie łącz ( choć ten ruch generowany przez gry jest w skali takiej firmy niezauważalny). W związku z tym trudno przekonać providera do tego że WARTO zasponsorować publiczny serwer gry. Gdyby taka inea sprzedawała swoje usługi w skali kraju to może faktycznie byłoby łatwiej. Ale INEA tego nie robi.. i adresuje swoje usługi do rynku lokalnego (wielkopolska). Jak przekonać taką firme o "konieczności" wywalenia tych minimum 8000 zł na serwer gry skoro dzięki temu dowie się o INEI 100 ludzi w POLSCE gdzie połowa pochodzi z Przemyśla a pozostali ze Szczecina a tylko 2 z Poznania.  Wyżebrane zasoby można utrzymać tylko i wyłącznie dzięki solidności, poszanowaniu tego co się otrzymało i ekonomicznemu zagospodarowaniu zasobów. Bardzo łatwo sprawić by serwer który ma być " reklamą" stał się gwoździem do trumny.

Co do firm stricte hostingowych... faktycznie nie jest tak źle. W sieci widać sporo serwerów publicznych stawianych przez GN, PP czy też WR. To że nie ma naprawdę potężnego serwera dla RO to wina nie tych firm wynikająca z krótkowzroczności albo skąpstwa, ale tego że nie ma rynku dla serwerów RO.  Trudno hostować grę w która nikt nie chce grać. W świetle tego wylobowanie w takich firmach porządnego mocnego serwera jest rzeczą niemożliwą. Może nawet mógłbym się podjąc jakiś rozmów z nimi.. ale wiem że nie mam żadnych kart przetargowych.
Dlatego w PL mamy serwery jakie mamy. A te które są (mówię o RO) utrzymywane są tylko i wyłącznie dzięki uporowi fanów i wkładowi pracy paru ludzi i udziału nielicznej społeczności graczy.
Ale wiecie.. nie ma co wplatac w te dyskusję tematu kasy.  Klany nie chcą się zrzucać po 5 zl miesięcznie na serwer klanowy a co dopiero mówić o jakiś publikach. Dla mnie najważniejsze jest to że ktoś sie tym interesuje.. czyni to z zaangażowaniem i z pasją.
Po prostu męska zabawa w granie. ;)
Jeszcze raz sorki za offtopa.

daj5zl:
Nie wierze ze gdyby bylo zwiekszone np. do 28 slotow to ping zwiekszyl by sie dwukrotnie. Dzisiaj grajac przy 22 ping byl ponizej 50!! A piechota da sie grac spokojnie do pingu 150. Na innych serwerach grajac w 10 osob mialem ping 150-200, a po jakims czasie jak sie zwiekszylo do 28 ping byl 250-300. Wiec to niemozliwe ze jak INEA by miala np. 30 slotow to by sie porobily takie lagi ze wogole by sie nie dalo grac...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version