Linia frontu > Serwery Red Orchestra
lol
PrezesOi:
Teraz votowanie jest ok na Asterze.... ale mapy mcp + nowi gracze ktorzy votuja wg klucza "fajna nazwa=fajna mapa" dają w efekcie rozgrywkę 3 vs 3 na mapie 100 hektarowej. Nastepny efekt - 0 vs 0.
Efekt długofalowy = śmierć RO.
Większość graczy podchodzi do tego tak jak Bathin, miłośnicy customystanu to naprawdę nieduży procent ogółu graczy...
viatrova:
wg mnie 2 serv z customami to porazka, bylo wszystko jakos poukladane przedtem i nawet zaczynalo dzialac (czyt. serv z customami czasem sie zapelnial, standardy cieszyly sie duzą popularnoscia) a teraz oba czesto puste, lub pustoszeja po rozegraniu 3 map... sprawa glosowania byla juz poruszana wielokrotnie, jak dla mnie dowolnosc w wyborze jest atutem nawet jesli przez to mam grac 3xodesse ;) - a koniecznosc rozegrania jakiejs mapy byle zakonczyc "obieg" dla wiekszosci = disconect. Przy okazjii - spotykane nieraz dokladanie "kilku" glosow przez admina (wbrew glosom innych) na mape ktora powinna jego zdaniem wygrac to dopiero prawdziwe lol ;)
Alex:
lepsze jest wrogiem dobrego. a już myślałem, że tylko ja mam złe zdanie o wprowadzonych "usprawnieniach" na serwerach. Bathin ma racje, czołgi i co za tym idzie mapy czołgowe w RO to porażka. Odstraszają i w zasadzie zmuszają do zmiany serwera. Zauważyłem, że te nowe mapy podobaja się w przytłaczającej większości ludziom którzy grają w RO od niedawna. Ci co grają od premiery RO w Polsce (lub jeszcze wcześniej) preferują raczej "stały" zestaw starych, dobrych map (bez map typowo czołgowych) w zasadzie klasyków.
Przy takich ustawieniach serwerów i z takim wyborem map jak obecnie większość dobrych graczy "wyemigrowała" na zachodnie serwery.
Wawer:
Ja tam czołgowe nawet zniosę, byleby MPC znalazły się na serwerze z customami. Chociaż rzeczywiście wolałbym serwer typowo "piechotny" ;P
Heniu:
Pierwszy post na forum- elo elo czy dwa zero, niektorzy moze mnie kojarza z serwow.
Koniecznie trzeba podzielic astery na standard/reszta.
Jezeli wogole jest sens utrzymywania serwera z customami...
Niestety taki charakter gier sieciowych- jest zestaw map ktore po prostu ludzie znaja, maja nagrane, wiedza co to i wogole miodzio.
I jak widza nazwe z kilkoma _ np. xxX_mcp_beta231241 to odrazu wzrok na inny serwer- niestety taka prawda.
Bardzo fajne sa customy- wiele jest naprawde rewelacyjnych, ale sorry- tutaj niestety trzeba patrzec na to co ciemny lud chce grac- bo inaczej to zostaja tylko jeszcze glupsze boty...
I rzeczywiscie- mapy czolgowe mozna podarowac, ew. dawac je rzadko.
Ja tam bardzo lubie czolgowki, fajnie jest pojezdzic/postrzelac, szczegolnie jak sie znajdzie kumatego kierowce/strzelca- ale znowu- jest troche ludzi co mysli jak ja/my, ale wiekszosc to ciemna masa ktora przyszla dopiero co z cs/dod/cod itp.
I zeby gra nie umarla- trzeba robic wszystko zeby masa nie odplynela.
Bo zostana tylko boty...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version