Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Pojazdy
Tygrys
asn:
Ramzes - on nie był najlepszym czołgiem IIww - pantera miała zdecydowanie lepsze działo choć miało mniejszy kaliber, miała pancerz pod katem wiec pociski rykoszetowały no i miała szybsza wierze. IS2 to najbardziej zaawansowana jednostka pancerna IIWW, która wzięła udział w walkach. IS miał świetny pancerz który był pod idealnym katem + armata 122mm = masakra szwabów. Najlepszym czołgiem IIWW jest bez wątpienia T-44 ale nie brał on udziału w wojnie.
Tygrys to byl bardzo dobry czołg kiedy go zaczęli produkować ale nie miał on szans z 60tys ruskich czołgów i podobna ilością czołgów angoli i amerykańców. Niemcy mieli zła strategie - po co robić super zaawansowany czołg jak średnio na wschodnim froncie wytrzymywał on 2 tygodnie?
Ramzes - Tygrys nie był w stanie zniszczyć IS2 2 strzałami w przód pancerza. Nie wiem skąd masz takie info. Pocisk z tygrysa miał zbyt małą prędkość wylotowa.
Ja zawsze będę popierał to ze najlepszym wozem pancernym IIWW były niszczyciele czołgów :D Dlaczego? Ponieważ w starciu z piechota żaden czołg nie miał szans a niszczyciele czołgów świetnie zwalczały swoich pancernych wrogów i kosztowały mniej niż czołg z ruchoma wierzą.
NiKuTa:
No nie co ja widzie. Assasin, czy ty wiedz o czym ty piszesz ?? :] Najlepszym czołgiem IIWŚ wył Tygrys Królewski, Najlepsze działo II WŚ, doskonały pancerz i technologia. Jedynymi jego mankamentemi można powiedzieć silnik i mała ilość wyprodukowanych pojazdów bo tylko 487 sztuk w tym 50 sztuk z wieżą typu Porsche.
--- Quote from: Assasin ---IS2 to najbardziej zaawansowana jednostka pancerna IIWW
--- End quote ---
... może ruska. Optyka i systemy celownicze nie porównywalne z niemieckimi. Działo 122mm parametry balistyczne znacznie gorsze niz 88mm KwK 43 L/81. Pancerz na obu czołgach podobnym poziome z tym ze wieże King Tigera było trudniej przebić zwłaszcza tą typu Porsche.
--- Quote from: Assasin ---Najlepszym czołgiem IIWW jest bez wątpienia T-44 ale nie brał on udziału w wojnie.
--- End quote ---
To ten teks jest niezły. Najlepszy czołg II WŚ ale nie brał w niej udziału. Przeczytaj to jeszcze raz i się zastanów :)
Ja osobiście uważam ze najlepszym czołgom była PzKpfw VG Panther. Dość tania jednostka(było o troszkę droższa w produkcji niż Pz IV, mobilna, szybka, z doskonałym działem, i pancerzem, doskonała platforma strzelecka.
A zapomniałem wspomnieć apropo Tygrysów IVE. Ich działa 88mm KwK 36 L/56 mogły używać pocisków Pzgr 40, których przebijalność była wystarczający by zniszczyć pewne wersje IS-2 nawet z 1000, jak z nie wiekszej odległości. A z tego co wyczytałem były 3 wersje IS-2 różniące się grubości pancerza i ich pochyleniem.
asn:
Nikuta ale nie chodzi mi o zaawansowana technologie tylko o stosunek ceny do wartości bojowej. T-44 zostal wyprodukowany w czasie trwania wojny wiec w pewnym sensie jest to czolg IIww.Co z tego ze Tygrys Królewski miał gruby pancerz i potężne działo jak miał szans z ruskimi tank hunterami...
Jeszcze trzeba wziasc pod uwagę do czego miał służyć czołg. A Perszing Super Angoli??? 260mm z przodu i wielka jak stodoła armata...
T-34 76 i T-44 4Ever :D
NiKuTa:
Jeżeli wchodzimy w takie kryteria to najlepsza była Panthera II. Też ją produkaowali ale nie brała udziału w wojnie.
asn:
Panthera II??? A co to jest z tego co ja się orientuje to nie było żadnej Panthery II.... Nie wiem skąd masz takie informacje?!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version