Ogólnie o grze Red Orchestra 2: Heroes Of Stalingrad - Bohaterowie Stalingradu > Mapy

RO2 vs rzeczywistość (w 1942)

<< < (6/8) > >>

Radzisław:
Tak wiem , ale  że jej ilość nie była w produkcji powszechnej , masowej. Wiec takie moje małe nadużycie . Z góry przepraszam, jeśli cię kole w oczy  ;)

Dziki_Koziol:
Z tym MP40 produkowanym masowo, to też nie tak  :P Wyprodukowali ich około 1000000 szt. przez całą wojnę. Proponuję zajrzeć tu  http://www.wwiidaybyday.com/. Np w )1.05.1944 podstawową bronią piechoty był Mauser, a pistolety maszynowe nosili funkcyjni  ;D

BTW. skoro kbk automatyczny był używany w Stalingradzie, to idąc logiką twórców gry w Powstaniu Warszawskim powinien mieć ją co drugi Nazista  ;D

A Maxim jest w RO2?

Tradytor:
Jest

Radzisław:
@Dziki_Koziol No tak bardzo mało tych mp 40 wyprodukowali  :o .

Dziki_Koziol:

--- Quote from: Radzisław on 28 September 2011, 11:35:36 ---@Dziki_Koziol No tak bardzo mało tych mp 40 wyprodukowali  :o .

--- End quote ---

Pepesz wyprodukowano około 5 mln. Weź pod uwagę, że nie było ich (MP40) w linii 1 mln. szt. więc gdy się widzi, na filmach, że co drugi Niemiec z formacji tyłowych (tak jak w przypadku filmów o partyzantach) biega z MP40 to trochę naciągane. Dla porównania k98 wyprodukowano około 7 mln. Zresztą odsyłam do wyżej zamieszczonego linka, tam pokazane są stany etatowe z różnych lat. Podstawa to karabin powtarzalny.

P.S. Mam prośbę, niech ktoś zamieści filmik z gry pokazujący jak się "ładuje" Maxima, tzn. uwzględniający sposób przeładowania. Okrutnie żem ciekawy. :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version