ohh gdzieś słyszałem,czytałem, że KV-2 był prawdziwym utrapieniem dla niemców :)Guz w początkowej fazie wojny rosjanie chyba nie mieli jeszcze KV2
czołg ten był ociężały ale i tak bardzo trudny do znisczenia... KV-2 został wycofany dlatego że szkolenia załogi trwało dłuższy okres czasu niż szkolenie zoałogi do t34, bo do T34 mógł wsiąść każdy radziecki wieśniak i nim jeździc
czołg ten co prawda wyglądał skromnie mówiąc "oryginalnie"
ale i tak mi się bardzo podobał, w każdej grze strategi czy cym kolwiek gdzie są czołgi radzieckie jak mam użyć czołgu to wybieram najpierw KV-2 potem dopiero myśle o jakichś T34.... aha co do tych rajdów oglądałem ciekawy program na discovery jak to rosjanie wprowadzili T34... jedn z rajdów wyglądał tak: Wysłano 5-10 czołgów t34 na umocnienia wroga.... T34 siedział tylko kierowca... i dowódca nikt nie strzelał do niemców.. po prostu ich rozjeżdżali!!! mimo to rosjanie stracili jeden T34 ponieważ rozjężdżając jakieś węgiersie scierwo wbił się w ziemie i przewrócił... wyobraźcie sobie zdziwienie niemców... wpadają rosjanie nowymi maszynami i nawet nie strzelają