Author Topic: "Utracono połączenie z hostem" po zmianie mapy  (Read 1763 times)

Offline GonzoPL

  • Towarzysz broni
  • Posts: 4
  • Honor: +0/-0
    • View Profile
"Utracono połączenie z hostem" po zmianie mapy
« on: 04 March 2016, 19:28:20 »
Jak w temacie. Za każdym razem, kiedy serwer zmienia mapę, wywala mnie z serwera i pokazuje się wcześniej wymieniony komunikat. Sprawdzałem już raz spójność plików gry na Steamie, ale nic to nie dało.

Offline BartBear_[PL]

  • Sztab Generalny
  • Towarzysz broni
  • Posts: 2832
  • Honor: +34/-0
    • View Profile
Re: "Utracono połączenie z hostem" po zmianie mapy
« Reply #1 on: 04 March 2016, 20:48:15 »
I nic nie da, bo po zmianie jakichś algorytmów na Steamie takie coś może zdarzyć się każdemu grającemu w RO, zazwyczaj po zmianie pierwszej mapy po dołączeniu, ale może zdarzyć się podczas innej zmiany - ale to rzadziej. Innym komunikatem jest "nieznany błąd Steam nie pozwolił na połączenie". Problem rozwiązali w Darkest Hour - bo to mod wciąż rozwijany (a RO chyba ostatni update miało w 2010 roku) także zobacz czy tam to występuje. Problem raczej upierdliwy ale mało szkodliwy.

Offline GonzoPL

  • Towarzysz broni
  • Posts: 4
  • Honor: +0/-0
    • View Profile
Re: "Utracono połączenie z hostem" po zmianie mapy
« Reply #2 on: 04 March 2016, 23:13:31 »
I nic nie da, bo po zmianie jakichś algorytmów na Steamie takie coś może zdarzyć się każdemu grającemu w RO, zazwyczaj po zmianie pierwszej mapy po dołączeniu, ale może zdarzyć się podczas innej zmiany - ale to rzadziej. Innym komunikatem jest "nieznany błąd Steam nie pozwolił na połączenie". Problem rozwiązali w Darkest Hour - bo to mod wciąż rozwijany (a RO chyba ostatni update miało w 2010 roku) także zobacz czy tam to występuje. Problem raczej upierdliwy ale mało szkodliwy.
Miałem na myśli RO2, nie RO: Ostfront.

Offline BartBear_[PL]

  • Sztab Generalny
  • Towarzysz broni
  • Posts: 2832
  • Honor: +34/-0
    • View Profile
Re: "Utracono połączenie z hostem" po zmianie mapy
« Reply #3 on: 05 March 2016, 08:04:07 »
A no faktycznie, sorki nie popatrzyłem na dział na Forum, bo opis błędu jednoznacznie mi sugerował że chodzi o RO1. Co do RO2 to się nie wypowiem, bo mało odpalam i błędów łączenia raczej nie miałem, co najwyżej kiedy serwer w przeglądarce był prawie pełny a podczas łączenia nagle (tzn. tuż przed wejściem na mapę) wyrzucało mnie ale z komunikatem że próbuję się łączyć do pełnego serwera. Może ktoś kto siedzi bardziej w klimatach RO2 coś takiego zauważył i wie co z tym zrobić.

Offline Dumpfires

  • Towarzysz broni
  • Posts: 74
  • Honor: +4/-0
    • View Profile
Re: "Utracono połączenie z hostem" po zmianie mapy
« Reply #4 on: 05 March 2016, 08:47:51 »
Takie błędy miałem w sytuacji, gdy serwer zmieniał mapę na taką, której wcześniej nie miałem pobranej. Spróbuj pobrać wszystkie zanim dołączysz do rozgrywki. Druga sprawa grasz w podstawkę czy z jakąś modyfikacją (IOM, HotW)?

Offline GonzoPL

  • Towarzysz broni
  • Posts: 4
  • Honor: +0/-0
    • View Profile
Re: "Utracono połączenie z hostem" po zmianie mapy
« Reply #5 on: 05 March 2016, 10:06:34 »
Takie błędy miałem w sytuacji, gdy serwer zmieniał mapę na taką, której wcześniej nie miałem pobranej. Spróbuj pobrać wszystkie zanim dołączysz do rozgrywki. Druga sprawa grasz w podstawkę czy z jakąś modyfikacją (IOM, HotW)?
To na pewno nie chodzi o to, że nie mam pobranych map, bo wywala nawet z takich, na których już grałem. A co do modyfikacji, to mam Heroes of the West, Rising Storm Singapore oraz kilka modów na historyczny dźwięk broni.

Offline Dumpfires

  • Towarzysz broni
  • Posts: 74
  • Honor: +4/-0
    • View Profile
Re: "Utracono połączenie z hostem" po zmianie mapy
« Reply #6 on: 05 March 2016, 17:37:44 »
Znajdź i usuń.
Dokumenty/MyGames/RedOrchestra2 (cały folder). Później uruchom Steam i grę. Pliki powinny zostać przywrócone.

Offline GonzoPL

  • Towarzysz broni
  • Posts: 4
  • Honor: +0/-0
    • View Profile
Re: "Utracono połączenie z hostem" po zmianie mapy
« Reply #7 on: 06 March 2016, 02:20:02 »
Znajdź i usuń.
Dokumenty/MyGames/RedOrchestra2 (cały folder). Później uruchom Steam i grę. Pliki powinny zostać przywrócone.
Niestety, nie pomogło.

Offline Dumpfires

  • Towarzysz broni
  • Posts: 74
  • Honor: +4/-0
    • View Profile
Re: "Utracono połączenie z hostem" po zmianie mapy
« Reply #8 on: 06 March 2016, 18:03:13 »
Jeżeli masz dobrego neta to możesz spróbować reinstalacji. Usuń wcześniej wszystkie subskrypcje z warsztatu Steam dotyczące modów do RO2. Upewnij się, że ŻADEN folder z RO2 nie został na Twoim PC i wtedy zacznij pobieranie od nowa.

P.S.
Jeżeli to nie pomoże to poproś o pomoc na oficjalnym forum Tripwire Interactive.