Serwis RedOrchestra.pl > Uwagi do forum i do serwisu RedOrchestra.pl
Anulowanie banów
Infulat:
Proszę o rozważenie poszerzenia regulaminu o procedurę zdjęcia bana. Moim zdaniem uregulowanie tej kwestii pozwoliłoby uniknąć problemów jakie ostatnio przetoczyły się przez forum.
Goral:
Nie wiem czy jest taka konieczność. Ta amnestia była wyjątkowa w swoim rodzaju i spowodowana była zmianą profilu drugiego serwera Astera. Mieliśmy do wyboru albo zsynchronizować bany na obu serwerach albo anulować na obu serwerach, poza tymi dożywotnimi. Wybraliśmy opcję korzystniejszą dla graczy.
[_]
W tej chwili jeśli admin da graczowi bana na dłużej niż jedną sesję musi złożyć z tego raport. Komu, kiedy, za co i na ile. Bez tego ban jest automatycznie anulowany a admin dostaje ostrzeżenie. Raport służy adminom do weryfikacji reklamacji i innych rozpatrywań spraw. Sprawy rozpatrywane są minimum w 3 osobowym składzie, więc raczej nie ma tu indywidualnego interesu admina.
[_]
Natomiast postaram się coś zrobić, żeby każdy widział w serwisie kto na ile dostał bana, a jak się da, to też za co go dostał.
Infulat:
Tak sie spodziewałem, że amnestia była spowodowana wyższą koniecznością. Jednak od pewnego czasu pojawiały się prośby o zdjęcia bana i informacje, że został zdjęty, więc zrodziło to naturalny odruch "jesli inni to dlaczego nie ja". Stąd moja propozycja zapisania procedury w regulaminie, do tego forma upublicznienia, zwiększenia przejrzystości, uzasadnienie "wyroku", czyli mniej więcej to o czym wspomniałeś. Myślę, że można to przeprowadzić bez zbytniej komplikacji, a jednocześnie ustawić przejrzyste reguły nie pozwalające na takie kłótnie na forum, a w razie czego można by je uciąć w sposób, który nie wyglądałby na zasadzie "bo ja tak chcę i już".
_KaszpiR_:
kara musi byc bolesna aby ludziom sie nie oplacalo nawet myslec nad zlamaniem regulaminu, bo inaczej akzdy bedzie je lamal bo 'przecierz mozna zrobic wyjatek'
mozna, ale nie zawsze sie adminom chce (czy tez raczej doszli do wniosku ze warto zmienic swoje przekonia w danej kwestii). a to diametralnie rozne sprawy.
Infulat:
Przepraszam Kaszpir, ale o ile pierwszą cześć Twojego postu rozumiem i muszę stwierdzić, że jest nie na temat, to drugiej nie rozumiem i nie wiem do czego ją przyporządkować.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version