Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Pojazdy
Czołgi - Wasza taktyka.
Amizaur:
--- Quote ---Tin :
Walki na odległość rox ! Lecz po wielu testach nie doszedłem jeszcze do słabych punktów tzn tak jak pisałeś - strzelam w spód czołgu i 1 wybucha a czasami to z dwa razy trzeba .
--- End quote ---
Przykro mi Was rozczarować, ale w RO pojazdy nie maja podłogi i sufitu. Tylko przod, tyl i bok. Nie maja nawet wiezy i kadluba naprawde, pancerz jest wspolny dla wiezy i kadluba. Kazde trafienie w spod lub strop jest liczone jako trafienie w przod, bok lub nawet tyl (jesli trafisz w strop tylniej czesci wiezy) z tym ze trafienie w tyl od przodu generuje taki kat ze pancerz jest praktycznie niezniszczalny. Wiec trafienie w tyl stropu wiezy nic nie da. Nie maja rowniez czolgi zadnych slabych punktow, w ktorych latwiej byloby je przebic. Tylko punkty gdzie mozna uszkodzic gasienice lub silnik lub wywolac eksplozje amunicji. Strzelanie w polaczenie wiezy z kadlubem, w dolny pancerz ma taki sam sens jak gdziekolwiek indziej - nie ma zadnej roznicy. Jedynie w AB jest roznica miedzy wieza i kadlubem i to - na razie - rowniez wszystko.
--- Quote ---
jest mod urealniajacy czolgi, ale slyszalem ze dosc niestabilny i lagujacy, ale nie wiem czy jest to w 100% prawda.
--- End quote ---
O niestabilności nie słyszałem :-) w czym się przejawia ? Za to o lagowaniu... może to być równie dobrze bzdura (niby jak ma mod wpływać na pingi ? a rówież takie coś słyszałem) i wynikać z psychologii (mam zly ping, co by tez moglo byc przyczyna tego...), jak być może prawda (z nieznanych mi powodów... być może wskutek jakiegoś mojego błędu zwiększa się komunikacja między serwerem a klientem... ale musialaby sie zwiekszac radykalnie!) dlatego jestem bardzo zainteresowany dotarciem do źródła tych plotek i zweryfikowaniu ich np. eksperymentalnie. To znaczy naprawde sprawdzając jakie są opóźnienia z i bez moda na tym samym serwerze w tych samych warunkach (bez moda, z modem, znow bez moda i za drugim razem bez moda opoznienia musza byc podobne do tych za pierwszym razem bez moda - czyli warunki na sieci sie nie zmienily wm miedzyczasie). Jeśli wówczas coś takiego zostanie stwierdzone, wtedy można szukać przyczyn tego - ewentualnych.
gustavo:
--- Quote ---Amizaur z tym ze trafienie w tyl od przodu
--- End quote ---
Panowie jak to możliwe. Hmmm...
Trójgraniec:
A jak strzelam na Lubliankowie z właczonymi komunikatami o penetracji w Isa we właz kierowcy to jest komunikat ze to jakis "weak spot" czy cos w tym guscie i jest automatyczna penetracja. AB właczone (chyba). I jak mam to rozumiec?
daj5zl:
Tak jest tylko wtedy kiedy w czołgu nie ma załogi. Jesli jest to właz jest zamkniety. To samo jest w zwyklym RO bez AB.
Hiacenty:
:yeshttp://youtube.com/watch?v=LxKf-0PzAhI:yes A co to PTRD to tutaj macie filmik jak rozwalać czołgi tylko nie jest po polsku :(:(
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version