Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami

Czy odnosisz wrazenie, ze...

<< < (2/7) > >>

wujek|T3N54MC024W523:
szczegolnie na niemieckich serwerach spotykalem takich quasi-nazistow, no ale mozna to tlumaczyc ze niemieckie dzieciaki na gruncie pewnego schematu wychowawczego jakostam utozsamiaja sie z potega uwczesnych niemiec (bo nie idzie ukryc ze potega III rzesza byla), tak jak dla nas bohaterskie bylo AK czy inne formacje wyzwolencze i niedziwne ze niemcy pogrywaja chetnie po stronie niemieckiej, choc w polsce nie brakuje debili - tak, debili, bo tylko debil nie zdaje sobie sprawy z tego czym byl holokaust - w ten czy inny sposob sklaniajacy sie ku takiej czy innej formie 'reklamy' nazistowskich schematów pod postacia dosadnie brzmiacych ksywek.  Bledy popelnia kazdy i grunt to ich nie powielac, ale smutno widziec jak dzieciaki chca byc trendy i bezmyslnie przyjmuja pewne konwencje ideologiczne w kontekscie zabawy. taki juz urok internetu, bo nie widzialem jeszcze karnawalowego balu przebierancow by jakis odwazny czlowieczyna przebral sie za hitlerowca, chyba balby sie o swoja twarz. taka juz tchorzliwa natura ludzka, swobodnie uwydatniajaca sie w bezpiecznym medium internetu.

najlepszy i latwo dostrzegalny przypadek nienawisci do żydów to audycje i obwieszczenia radia maryja, ta kretyńska sekta przeklina żydów na wszystkie możliwe sposoby i nikt z nich sie nawet nie zastanawia, ze Jezus, ich Pan i Wybawca był w gruncie rzeczy... żydem. ale oni to pewnie wierza ze ojciec dyrektor Lux Mundi jest ich zbawicielem, w koncu tylko bogowie jezdza maybach'ami i lataja helikopterami w polsce, tym kraju lezacym poza czasem i przestrzenia... gdzie trud sprawia konstrukcja maszyn zdolnych do wzbicia sie w powietrze bez pomocy ameryki.

kiedys musi nadejsc dzien gdy ta wieża babel legnie w gruzach, a ideologicznym popierdolencom poplacza sie jezyki, najlepiej jakby je nastepnie polkneli, w mekach strawili i siarczyscie sie posrali.

fuck nazi pigs :yes

Sherman:

--- Quote ---wujek|T3N54MC024W523 :
najlepszy i latwo dostrzegalny przypadek nienawisci do żydów to audycje i obwieszczenia radia maryja, ta kretyńska sekta przeklina żydów na wszystkie możliwe sposoby i nikt z nich sie nawet nie zastanawia, ze Jezus, ich Pan i Wybawca był w gruncie rzeczy... żydem. ale oni to pewnie wierza ze ojciec dyrektor Lux Mundi jest ich zbawicielem, w koncu tylko bogowie jezdza maybach'ami i lataja helikopterami w polsce, tym kraju lezacym poza czasem i przestrzenia... gdzie trud sprawia konstrukcja maszyn zdolnych do wzbicia sie w powietrze bez pomocy ameryki.

kiedys musi nadejsc dzien gdy ta wieża babel legnie w gruzach, a ideologicznym popierdolencom poplacza sie jezyki, najlepiej jakby je nastepnie polkneli, w mekach strawili i siarczyscie sie posrali.

fuck nazi pigs :yes

--- End quote ---
wujek, w powyższego cytatu wynika jasno, że sam jesteś ideologicznym popaprańcem lol

Dopóki nie zacząłem grać w klanie sam grałem wyłącznie Niemcami- głównie niechęć do strony rosyjskiej, nawyki z innych gier i... tak, III Rzesza była potęgą, fajnie jest grać w mundurach niemieckich, w najpotężniejszej armii świata , choćby żeby zrobić na przekór historii (wygrać tą cholerną mapę) i panujących (widocznych w powyższych postach) nastawieniach innych rodaków :)

Jest "inaczej" grać Niemcami, takie zawsze mam odczucie... nie, miałem, od kiedy gram bardziej "profesjonalnie" w klanie, flaga pod którą walczę ma dla mnie małe znaczenie.

Aha, jeszcze w kwestii "SS ksywek"- wiesz Bathin, należy odróżnić Waffen-SS od SS i tak samo nicki nawiązujące do jednostek/ludzi walczących w Waffen-SS od zbrodniarzy z SS.

Widziałem ludzi z nickami "SS-jakiśtam"- faktycznie, autor ewidentnie identyfikuje się z organizacją SS. Ale Wittmann? Nie znam biografii kolesia, ale jeśli nie był nazistą, to ine wiem w czym kłopot- jaka różnica czy walczył w zwykłej dywizji czy w elitarnej (do pewnego czasu :) ) Waffen-SS?

Desperat:
Ja sie spotykam dość często z takimi rzeczami... ale JUŻ nie mogę nic z tym zrobić ....

wujek|T3N54MC024W523:
nie moge sie z Toba zgodzic Sherman, bo jesli Twoim zdaniem tepienie nazizmu i innych wypaczonych wybrykow w temacie nawiazujacym do zachowan nacjonalistycznych to ideologiczne popapranie, jestem zmuszony Ci wspolczuc.

a co Twoim zdaniem nie zalicza sie do tej kategorii popaprania? milczenie, milczenie w poparciu czy dezaprobacie i jak to wtedy rozroznic???

moze sprecyzuj swoje zarzuty wobec mnie a nie tylko dajesz moj cytat i twierdzisz, ze wynika zen jasno co powyzej napisales, osady bez zadnych rozsadnych argumentow, zauwaz jaki jest temat tego watku - zachowania nacjonalistyczne i rasistowskie na serwerach, dalem przyklad z gry nawiazujac do nazi-brzmiacych ksywek i rasistowskich odzywek typu 'jude raus', ponadto dorzucilem jeden prosty z zycia, Ty za to piszesz ze 'inaczej' gra sie niemcami bo zawsze nimi grales i to kwestia przyzwyczajenia lub wola przezycia innej wersji historycznej bitwy, czlowieku, sprecyzuj prosze o co Ci do diaska poszlo bo ja Cie zrozumialem ale Ty mnie chyba nie...

skoro Twoim zdaniem zniesmaczenie ideologiami typu nazizm to ideologiczne popapranie, sam dajesz sobie swiadectwo.

Sherman:
wujek, i po co tyle pisania? Spokojnie, już odpowiadam.

--- Quote from: wujek|T3N54MC024W523 ---skoro Twoim zdaniem zniesmaczenie ideologiami typu nazizm to ideologiczne popapranie, sam dajesz sobie swiadectwo.
--- End quote ---
Chodzi mi o nastawienie i o to co życzysz tym nazistom i innym. Pozwól, że ponownie zacytuję aby sprecyzować o co mi chodzi:

--- Quote from: wujek ---kiedys musi nadejsc dzien gdy ta wieża babel legnie w gruzach, a ideologicznym popierdolencom poplacza sie jezyki, najlepiej jakby je nastepnie polkneli, w mekach strawili i siarczyscie sie posrali.
--- End quote ---
Ludzie, kary wzięte cytatem wprost z Biblii i jeszcze doprawione... ostra jazda. imho za ostra, zważywszy, że pisząc posta masz czas na ochłonięcie i napisanie o co Ci chodzi bez zbędnych emocji. Osobiście jestem za tępieniem nazizmu, ale twoje wypowiedzi przesiąkają tym czym charakteryzują się skrajne ideologie- agresja, nienawiść. Teraz rozumiesz? Twoja wypowiedź wygląda, jakby autor sam był popaprańcem (skrajne emocje).

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version