Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Mapy

Pomoc]Pierwsza wojna na mapie Basovka

<< < (2/3) > >>

AdikPL:
Duzo wnosi , bo gra opiera sie w realiach II WŚ  a ty chesz z niej zrobić  jakies dziwactwo, nie ma nic złego jesli zachowasz ja dla siebie tylko ale jesli zaczniesz puszczac w obieg to bedzie juz lipa,  co do  zmian jesli chesz to zrobic fachowo to pamietaj ze w I wojne była inna bron i umundurowanie,  tak ze pamietaj  o tym zanim cos zrobisz .

daj5zl:
Racja, nie ma sensu robic Basovke w czasy IWŚ, mausery to jeszcze jeszcze bo te z IWŚ od tych z WŚII roznily sie wlasciwie tylko dlugoscia, ale MG42? To juz kompletnie nie pasuje...
Za to chetnie bym chcial zobaczyc przerobiona Basovke i inne mapy z realistycznymi skladami druzyn. Aktualnie na basovce jest jakies 4 smg (troche przesada), jak w 1941 w niemieckich druzynach bylo po 1 smg i mial je tylko dowodca. Ze wzgledu na to ze w RO (kiedy jest full) team ma 16 ludzi a to troche wiecej ludzi niz 1 druzyna wiec mozna by dodac dwoch ludzi z smg czyli squad leader+assault trooper. Na mapach jak stalingradkessel czy krasnyioktaybr rowniez powinno byc tylko 2 smg (dowodca+assault trooper) poniewaz te mapy to 1942 a w tym okresie nadal przewazaly tylko 1 smg w druzynach niemieckich. Ludzie wtedy rzucali by sie na wszelkie smg lezace na ziemi a szczegolnie ppshe, zreszta tak jak bylo naprawde. Niemcy bardzo czesto brali pepesze po ruskich. Ale to raczej nie wypali bo ktory w miare popularny serwer przyjmie takie mapy...

AdikPL:
interesuje sie bronia ale wspólczesna wiec mam pytanie czy pow ykończeniu amunicji w pepeszy  taki niemiec maiał  z czego dopasowac amunicje ?

Guz:
Niemcy przerabiali ppsz'e do 9x19 KLIK, ponadto mieli zapasy amunicji 7.63x25 Mauser do pistoletow C96 ktore znajdowaly sie na ich wyposazeniu takze podczas IIWS

Ziuk:
Adik ja trochę o pierwszej wojnie wiem i być może gdybyś miał trochę dobrej woli to byś zwrócił uwagę że chodziło mi o to żeby rozgrywka na tej mapie przypominała choć trochę pierwszą wojnę światową nie roszczę sobie pretensji do masowego uznania tej ewentualnej modyfikacji. Dlatego daruj sobie dalsze rozbijanie tego tematu a ewentualne wątki poboczne zamieniaj w osobne tematy na forum.
Mam nadzieje że jest tu jakaś moderacja.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version