Serwis RedOrchestra.pl > Uwagi do forum i do serwisu RedOrchestra.pl

Coś o tolerancji.

<< < (5/8) > >>

Eric:
Commando, myślę że za przypadkowe przekleństwo dostanie się raczej ostrzeżenie/informacje od Admina że na serverze klnięcie nie jest mile widziane. Jednak...przekleństwo "przypadkowo" może się wyrwać w pokoju, przed monitorem tudzież na Team Speaku. Ale jeżeli gość wciska klawisz chatu, zaczyna wstukiwać literki...to jednak zakładam że przez ułamek sekundy pomyślał nad tym co pisze. Przecież w jego głowie zrodził się pomysł napisania czegoś, dobrał odpowiednio słowa tak by tworzyły zdanie :) (czyli myślał, umyślnie czy nieumyślnie ale ruszył trochę mózgownicą) - wstukał te 5 literek k-u-r....dołożył resztę zdania i wcisnął enter i wyszło mu np: "kur...widzieliście tą akcję co zrobiłem?" (i prawdopodobnie 3/4 ludzi na serverze akcji nie widziało...a dla reszty akcja jakiegoś gościa jest i tak bez znaczenia ;) ) . Przekleństw wstawionych w ten sposób nie uważam za przypadkowe (już nawet nie wspominam o bluzganiu na kogoś :no) Zdanie mogło by się całkowicie obejść bez tego jednego słówka. Nawet jeśli ktoś postanowi powiedzieć, a nie napisać przekleństwo i wciśnie guziczek VoiPa to również zrobi to w pełni świadomie.  I teraz zastanówmy się...czy jest coś takiego jak przypadkowe przekleństwo na chacie gry? Według mnie NIE MA! - i za takie coś ostrzeżenie. Jak to nie zadziała to róbta co chceta admini.
I teraz druga poruszona kwestia. GRACZU! Jeżeli ktoś z twojej drużyny NIECHCĄCY Cię zabije, nie denerwuj się. Wiem...wiem że miałeś ułożony jakiś misterny plan ataku z nienacka na tuzin wrogów, że chciałeś ich wszystkich wysłać do nieba i że cały ten misterny plan rozleciał się w ułamku sekundy przez zbłąkany pocisk. (Uwaga, ta wypowiedź tyczy się tylko przypadkowych TK) Ale jednak proszę Cię żebyś się nie denerował. Po pierwsze mogło to być wynikiem tego że słabo współpracujesz z drużyną - mogłeś przecież powiedzieć że zaraz wyjdziesz z za zakrętu, albo że ten piksel co to się skrada gdzieś daleko za linią wroga to TY a nie wróg! (bo przecież nie każdy wie co robisz i że ukradkiem skradasz się za linią wroga, tam gdzie lecą kule zarówno wrogów, jak i twoich kumpli z drużyny szturmujących z drugiej strony. ) Twoja bohaterska śmierć mogłabyć również z przyczyny braku doświadczenia kogoś z twojego oddziału. Pamiętaj jednak że TY też kiedyś zaczynałeś, jako bardziej doświadczony gracz miast bluzgać, możesz przecież udzielić rady koledze, pokazać że miejsce w którym byłeś jest często używane przez twoich - czyli podzielić się doświadczeniem. Możesz także po prostu wpisać np (no problem) lub powiedzieć że nic nie szkodzi. To nie boli, twój plan umarł już razem z tobą - nie ma sensu płakać, trzeba iść dalej. TK zdażają się najlepszym, nawet na meczach klanowych gdzie wszyscy, w porónaniu do publika, ze sobą współpracują.
Trochę się rozpisałem, ale temat jest wart krótkiej dyskusji.:)

Alex:
Pozwolenie na "trochę" przekleństw czy wyzwisk nie prowadzi do niczego dobrego. Nie dasz rady rozgraniczyć kiedy została przekroczona granica "dopuszczalnych" przekleństw. Moim zdaniem za wyzywanie innych graczy powinien być kick bez ostrzeżenia za powtórne przewinienie tego rodzaju: ban na tydzień. Za przekleństwa w "eter"-upomnienie ew. kick. Zresztą nie wiem jak można napisany zwrot "grzecznościowy" typu "ty kur**" uznać za przypadkowy? Nawiasem mówiąc najczęściej wyzywają gracze słabo grający, a bardzo często uważający się za topowych "killerów".

Cumak69:
Ale panowie nie róbmy z twardej meskiej wojennej gry,jakiegoś kołka wzajemnej adoracji.

Aleks zdaje sie ze gralismy przed chwilą na inea,czasem mieso poleciało,mimo to grało sie świetnie.
Zgadzam sie ze stwierdzeniem,kick za obraze gracza.Ale nie ma sensu sie za bardzo spinać w tym temacie.
Ja osobiscie z chamstwem na Polskich serverach sie nie spotkałem,za to jak grałem z angolami jakis idiota
zaczol jechac po Polakach potem cały czas servovał TK bluzgał a reszta siedziała zadowolona.

Dzisiejszy mecz to była pełna kultura przy tym :)

Desperat:
różnie to bywa....

Dzieje się coś na servie trzeba meldować Wielkiemu Bratu :D tylko to zawsze wygląda w stylu  : Pszepani , psze pani a  Zdzicho mnie bije  :blush:con:((

Zdzisiek nie bij kolegi .... dobrze psze pani....

Wawer:

--- Quote ---Alex :
Pozwolenie na "trochę" przekleństw czy wyzwisk nie prowadzi do niczego dobrego. Nie dasz rady rozgraniczyć kiedy została przekroczona granica "dopuszczalnych" przekleństw. Moim zdaniem za wyzywanie innych graczy powinien być kick bez ostrzeżenia za powtórne przewinienie tego rodzaju: ban na tydzień.

--- End quote ---

Dobrze gada.
Przyzwolenie na przeklinanie na czacie głosowym po jakimś czasie powoduje że na serwerze robi sie szambo, ludzie bluzgaja na siebie itp.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version