Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Potrzebna pomoc techniczna!

Problem z Multiplayer

<< < (5/6) > >>

Goral:
Wątpię. Pewnie Twój administrator sieci osiedlowej coś poprzycinał na swoim firewallu, musisz to sprawdzić... A czy ktoś inny z Twojej sieci osiedlowej ma i gra w RO bez problemu?

BosmaN_PL:
Na czacie w grze wszystko opisują... Server Master jest wolny i nie łączy graczy... jedynym wyjsciem jest łączenie się ręcznie... czyli
1. otworzyć konsole(~)
2. wejść na stronę http://www.game-monitor.com/search.php?game=ro&pg=1 wybrać sobie jakis server
3. w konsoli wpisać open ipadress czyli np. open 212.76.32.54:7757 i dac enter
4. wyłączyć konsole
5. czekać aż sie załaduje mapa

Nie jest podane kiedy Master Server będzie znów działał własciwie .. pzdr

Macias1973:
Wyłączyłem F-secura, firewall XP i nic, ale to nie jest problem firewall-a. Bo ja mogę sie wbic na jaki kolwiek serwer i grac, tyle ze próba sciagniecia news-ów konczy sie nie powodzeniem i załadowanie listy serwerów trwa około 1 minuty... nie mam żadnego konkretnego pomysłu na te utrudnienia.

Goral:
No to spoko. Zawsze możesz wejść na polski serwer klikając na link w Podglądzie serwerów (IP : port to jest link uruchamiający grę i łączący z wybranym serwerem).

Macias1973:
Dzieki za rady i sugestie, w kazdym razie przed momentem działa juz wszystko poprawnie i w moim przypadku był to na 99% problem z połaczeniem i brakiem mozliwosci sciagniec uaktualnien news-wych. Ale nie pozostaje to problemem w przypadku zablokowania adresów IP w/w w firewall-u. Bo tak tez moze sie zdarzyc...łatwo cos kliknąc i zablokowac :D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version