Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami
MOD pancerny
Czarny_[FH]_pl.:
Amizaur mam takie zapytanko.Na modowaniu czolgow w ogole nie znam sie bo trzeba miec jakies podstawy informatyki zdaje sie;)) ale czy jest mozliwosc stworzenia nowych pojazdow nap:SU-152 czy SU-122 ktore bylyby idealne do map we wczesniejszych konfliktach na mapach gdzie wystepuja tygrysy i pantery kontra T34/76. Bylaby wtedy zrownowazona sila ognia na twoim modzie na bardzo dobrych mapach takich jak ;orel ,black july itd.Wiem pomarzyc jest fajnie:))
Amizaur:
Pewnie że jest możliwość, ale trzeba mieć:
model 3D pojazdu (jest troche darmowych ale trzeba je dostosować do RO), zewnetrzny i częściowo wewnętrzny
oteksturowany
jeśli chcemy mieć jakiekolwiek animacje (otwieranie włazów, krecenie kierownica) to trzeba mieć te animacje zrobione
i najtrudniejsze (a przynajmniej ja kompletnie się na tym nie znam) - wrzucić te wszystkie rzeczy do edytora RO i zrobić pakiety animacji ktore są połączeniem modeli 3D, tekstur i animacji
wtedy jak to jest zrobione, przez grafików, to dodanie kodu (którego nie trzeba pisać od nowa w końcu, modyfikuje się istniejący czołg np. Stuga) to jest godzina roboty.
Macie grafików 3D ? Osoby które potrafią składać rzeczy do kupy w edytorze Unreala ? To nie ma problemu, robimy nowe czołgi...
edit: widze ze poskutkowalo koncem watku chyba ;-)
zlapalem wirusa cholera... kiedys nie uzywalem nawet antywira, wiedzialem czego nie nalezy robic po prostu i wirusa widzialem raz na dwa lata, ale od jakiegos roku czy dwoch sie zrobily takie zjadliwe wersje ktore same sie pchaja na komputer MS kanalami, ze bez antywirusa ciezko przezyc... Tylko ze wylaczylem go na chwile, zeby cos uruchomic co mi antywir z miejsca blokowal (stary programik ktory on uznaje za cracka) i ta chwila wystarczyla, cos sie przyplatalo, wylaczyl i pokasowalo pliki antywirusa i firewalla i siadlo okrakiem na systemie, nie pozwalajac na nowo zaistalowac...
Pisze teraz ze Slacka (taki linux z bootowalnej plyty CD) a w tle linuxowa wersja AntiVira skanuje mi dysk i wywala chwasty... fajna rzecz ten slack, mozna odpalic antywira niezaleznie od windowsa i nawet zaktualizowac przez net baze wirusow... no i po sieci pobuszowac w razie padu dysku czy czegos takiego :-)
piter306:
Na razie nie ma szans aby sensownie pograć na AB. I będzie duży problem, żeby się dało. Nie ma szans na uzyskanie na serwach stosunku 1:3 dla strony ruskiej (akurat temu się nie dziwię, sam tym szajsem nie lubię walczyć :)) Przy w miarę wyrównanych liczebnie siłach niemieckie czołgi miażdżą. A to modowi nie przyniesie popularności, bo kto lubi non stop przegrywać. Najlepiej jakby wyszedł on w nowym patchu do RO, ale to musiałoby się równać z wprowadzeniem limitów graczy po stronie niemieckiej, aby jako tako urealnić rozgrywkę.
daj5zl:
O czym ty wogole mowisz, mozna by powiedziec ze to ruskom wlasnie sie zwiekszyly szanse, wczesniej T34/85 nic nie mogl zrobic panterze z przodu a teraz sie da trafiajac w wieze, tak samo z tygrysem jesli stal pod katem tez strzelanie w wieze nic nie dawalo. A pociski 122mm ISa2 robia takie uszkodzenia w czolgu ze czesto wystarczy 1 strzal i to najczesciej IS2 wygrywa przy bliskiej odleglosci z pantera czy tygrysem. 75mm pantery to nie jest zbyt duzy kaliber choc potrafi przebic spory pancerz to jednak nie robi to az tak duzych uszkodzen i czasem potrzeba nawet 3 pociski na ISa. Nie wiem gdzie ty widzisz nie rowne teamy bo ja gram codziennie na RGN i tam jeszcze nigdy nie widzialem zeby byly jakies nierownosci. Powiem wiecej, nawet zauwazylem ze czesto jest wiecej ludzi w allies niz w axis. Zreszta wszystko zalezy od tego jak sie gra, nawet czolgami z ruska 76mm da sie duzo namieszac. A dowodem sa te oto screeny ponizej, gralem na mapie orel i na tym pierwszym screenie skrylem sie w takim miejscu zeby miec widok na przejezdzajace czolgi niemieckie w strone ruin. Wiedzialem ze zaraz tam beda nadjezdzac bo tylko ruiny nie mieli jeszcze zajetych. Zniszczylem stamtad chyba z 3 czolgi z biednej ruskiej 76-tki. Tak samo jak gralem na Blackdayjuly, mimo to ze niemcy mieli tygrysy i stugi ktore tez sa nie do zniszczenia od przodu na ponad 200m przez ruska 76-tke to wygralismy ta mape bedac w allies. Poprostu trzeba przyjac pewna taktyke i wykorzystac to ze jest sie w obronie. Jechalismy caly czas razem trójkami, chowalismy sie w lasach i tylko jak zobaczylismy tygrysa to bylo juz po nim bo nie ma szans zeby zdazyl ustrzelic 3 czolgi za nim go objechalismy. Gra sie poprostu przeswietnie !!!
http://i172.photobucket.com/albums/w28/daj5zl/Shot00024.jpg
http://i172.photobucket.com/albums/w28/daj5zl/Shot00025.jpg
http://i172.photobucket.com/albums/w28/daj5zl/Shot00026.jpg
Wrona:
mmmmmm.... A jaka radocha ustrzelić KV z PIII (używając podkalibrowej amunicji APCR)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version