Różności > Historia - Front wschodni

Wieczny Konkurs

<< < (77/84) > >>

matchaus:
Hehehe - nie sądziłem! Ja znam Madsena z troszkę inaczej wyciętą kolbą... pewnie to mnie zmyliło.

Ale coś zadać mogę dopiero wieczorkiem... właśnie wychodzę z pracy do domu (a po drodze muszę jeszcze załatwić parę spraw).
Jeśli więc ktoś ma pomysł, to zapraszam do skorzystania z wolnego "slotu" :)

OK, "już" jestem :wink
Zagadka będzie prosta, gdyż liczę na to, że nie tylko ja i Guz odwiedzamy (ostatnio!) ten wątek.
Guz - daj innym szansę, gdyż nie wierzę, że będziesz miał jakiekolwiek problemy z poprawną odpowiedzią :)

Poproszę o nazwę tego karabinu - http://img515.imageshack.us/img515/6181/jakiesmgdo1.jpg

P.S. Pozostaję cały czas w kręgu broni maszynowej z okresu II WŚ.
Dla Guza będę miał specjalną zagadkę, ale dopiero po rozwiązaniu tej :)

Guz:
Chyba wiem co to jest ale na prosbe matchaus'a dam szanse innym :) a jak mozesz to rozwiej moje watpliwosci czy przypadkiem dla tego karabinu popularniejsza nie byla inna kolba? :P

matchaus:
Była i inna kolba, ba! był inny magazynek, a nawet inne przeznaczenie niż na moim screenie :)
(broń, że tak powiem wyewoluowała w inny model o innym przeznaczeniu :))

Dodatkową "atrakcją" jest screen, było nie było, z okresu II wojny, a broń... no cóż... więcej nie powiem :)

Guz:

--- Quote ---matchaus :
Była i inna kolba, ba! był inny magazynek, a nawet inne przeznaczenie niż na moim screenie :)
(broń, że tak powiem wyewoluowała w inny model o innym przeznaczeniu :))

Dodatkową "atrakcją" jest screen, było nie było, z okresu II wojny, a broń... no cóż... więcej nie powiem :)

--- End quote ---

Magzynek to oczywiste, przeznaczenie tez jednak po kilku chwilach spedzonych na przeszukiwaniu zasobow neta nie znalazlem tego cuda z taka kolba stad wziely sie moje watpliwosci :)

Czeresniak:
FG-42 ?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version