Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami
Ile gracie w RO ?
Dziki_Koziol:
Co do Werhmachtu, to przypomne ci, że ci wykształceni chłopcy, których Adolf zabrał od wyrzucania gnoju na polach Meklemburgii, Bawarii czy Szwabii i zamiast wideł dał im karabiny, palili polskie wsie i miasta, a także mordowali ich mieszkańców. Przypomę ci także, że dzięki nim w 1945 trudno było znaleźć w tym kraju cały most, fabrykę a stolica była kupą gruzów. Jesteś Ślązak, a co powiesz o tych co nie chcieli do szwabskiego wojska i siedzieli od 1939 w kacetach? Wiesz, że nawet za drutami odmawiali podpisania Volkslisty?
JeyPL:
Gram niecaly miesiac. Co do strony lubie grac niemcami, dla mnie to byli profesjonalisci, dlatego. Co do przekonan mysle ze mamy dosc powodow by strzelac do kacapow i szwabow. Ktos slusznie zauwazyl ze jest to Gra. W ktorej przyjemnie biegac po miescie sluchajac w tle 'legion waffen ss' ;p
[ROSP]-Hyde(Pl.):
Oki Max'i jak to się pisze partyzantka partyzantce nie równa i tak jest w sumie ze wszystkim wszystko ma 2 strony medalu ;-] w mojej rodzinie partyzantka nie budzi pozytywnych wspomnień. Guz poprostu wyjaśnił wszystko ;-] po za tym ruskich dlatego nie lubię raz chcieli wyplewić inteligencję w polsce nawet przybrało to takie absurdalne działanie że w wiosce mojej babki i dziadka żołnierze rosyjscy szukałi mojego dziadka który był leśniczym i miał chyba 6 klas skończonych musiał sie ukrywać przez długi czas dokładnie nie wiem przez ile w lesie itp. babka donosiła mu żarcie itp. Ściemniała że z wojny nie wrócił bo wiedziała że chcą go zabić o Katyniu nie wsponę.
Szacuneczek wszystkim do zobaczenia na polu walki i chwały Ave !!!
Ps. Tak jak Guz napisał to tylko gra i nie ma się co bawić w jakieś ideologie ale też jest taka prawda że mam uprzedzenie do ruskich.
pawelvc:
ja gram gdzieś 5 miechów uwielbiam grać ruskimi wiadomo lubie sobie z ppeszy postrzelać ale czasami też gram niemcami wiecie panterka stg i pf jesteś wtedy forteca
Odi^PrOfAnUm:
Hmmm... Ja gram w sumie 5 miechów , zwykle karabinem. Co do ruskich ,to jako kraj i naród są bardzo specyficzni , nie przyjmują żadnej krytyki i odpowiedzialności za to co robili Polakom po 2wś , w przeciwieństwie do Niemców .U Putina chyba dalej trzyma się przekonanie o potędze Rosji ,a prawda jest taka ,że oprócz wielkiej armii ,to nic nigdy nie mieli:)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version