Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Żołnierze
O żołnierzach
BIA Radzio:
Osobiscie wole,mausera w grze nie wiadac jako takiej róznicy miedzy mosinem a muserem(balans),ale mauser był o wiele lepsza konstrukcja.W ro ma lepsze według mnie przyrzady celownicze,co daje rezultat trafienia na dalekie dystanse(*poprostu trzeba zakumac jak z niego celowac ,a jak sie załapie ,staje sie grozny).Oba karabiny nie raz testowałem(w grze),moze mosin ma prosty celownik dobrze sie celuje z niego na srednich dystansach ale im dalej jest juz problem.Palik nie daje takiej dokładnosci jak trójkacik w mauserze.Jeszcze lepsza konstrukcja na realu był ten oto karabin http://wpk.p.lodz.pl/~bolas/main/uzbrojenie/karabiny/kbkwz29.htm .Nasze siły przed II woja sw. posiadały mosiny ale powoli zastepowano je własnie ta konstrukcja (mosin jak na tani koszt produkcji, był dobry).Pozdrawiam
IgraSov:
no tak ale wszystko to kwestia wyszkolenia, daj jakiemuś "zielonemu" np. PPSz 41 przeciwko wyszkolonemu żołnierzowi frontowemu z Mauserem 98K. Mi się oczywiście gra najlepiej "pepeszą" ale to też zależy od mapy i sytuacji. Mosinami też bardzo lubię grać, zwłaszcza że mosinami strzelającymi bawiłem się w rzeczywistości na rekonstrukcji to teraz zobaczyć tą broń w grze jest naprawde fajnie i uważam że mośki w grze są zrobione bardzo realistycznie.
BIA Radzio:
Model mosina jest ok tylko musera zdeka zrabali.Co do toru lotu pocisku itp.jesli miałes prawdziwy karabin w rece to wiesz ze sa takie detale jak ustawienie celownika na odpowiedni dystans strzłu,a tego w ro nie uswiadczysz,wsumie jeszcze w nie widziełm nigdzie takiej symulacji.Jesli miała by ona byc zastosowana ,trzeba by było zwolnic gre ,bo ro jest za szybkie i taki detal odpada.To samo tyczy sie broni maszynowej.Ale mimo wszystko w strzelanach II wojennych Ro wychodzi najlepiej.
edit.Jak grałem na poczatku tez psioczyłem na kara ale teraz zmieniłem zdanie,jak wykumałem jak z tej broni sie sieje smierc i spustoszenie praktycznie dystans nie gra roli ,bo jak widze kropke sowieta za workami (daleko) nie mam problemu z trafieniem czesto pierwszym strzałem(wazne by miec wmiare spokój na skoncentrowanie sie).Pozdro.
IgraSov:
no to może staniemy na przeciwko siebie kiedyś, w grze oczywiście. Ja również jak widzę kropeczkę tylko taką inną bo niemiecką to strzelam i trafiam bez problemu. A broń wyborowa mi nie bardzo podchodzi a na dalekie odległości uważam że karabinki typu mosin i mauser są naprawde niepokonane!!! Fajnie że jest też opcja "bagnet na broń" z czym chyba nie spotkałem się w innych grach tego typu.
BIA Radzio:
Nie no zle to ujołem ,jesli gram strona rosyjska i mam karabin ,jesli widze samotnego mausera ,prawie zawsze zamieniam.Poprostu wole go od długiego mosina z ktorego koszmarnie celuje sie z biodra.Jak pisałem szkoda ze nie ma konkretych detali celowania w tedy bys zobaczył róznice co od skutecznosci tej konstrukcji,ale to tylko gra musza byc w miare równe szanse.Pozdrawiam
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version