Ogólnie o grze Red Orchestra 2: Heroes Of Stalingrad - Bohaterowie Stalingradu > MODYfikacje Red Orchestra 2: Heroes Of Stalingrad - Bohaterowie Stalingradu
DH2
ufo_has_landed_!:
Wiesz co, nie zagłębiałem się za bardzo w forum tego projektu, myślę jednak, że to będzie dalsze rozwinięcie idei DH na nowym enginie. Chciałbym wierzyć, że Jackboot Games dokładnie prześledzilił wszystkie błędy popełnione przez TWI przy ROHoS i wyciągną z tego wnioski. Poza tym DH od początku szło własną droga, pewnie podobnie będzie tutaj. Pożyjemy zobaczymy
ufo_has_landed_!:
Myślę, że wszystkich miłośników Darkes Hour ucieszy fakt, że Jackboot games produkujący coś co można by nazwać DH2 oficjalnie ogłosiło rezygnację z UDK na rzecz CRY ENGINE. Decyzja zapadła zapewne po obserwacji i analizie tego jak zawiodło RO2 oparte właśnie na UDK który wg. społeczności jest głównym winowajcą ciągłch problemów z grą oraz problemami z modowaniem.
Zapraszam na oficjalną stronę projektu gdzie można zobaczyć już śliczne screeny generowane nowym silnikiem. Miejmy nadzieję, że teraz sprawy ruszą z kopyta !
http://www.festungeuropagame.com/
Marder:
Rok stracony na zmianę silnika gry. Póżniej zmienią coś w koncepcji gry i poleci następny roczek. A jeszcze później zrobi się z tego Duke Nukem Forever ;)
ufo_has_landed_!:
A widzisz i tu tkwi sedno sprawy !
Po pierwsze - zmiana silnika gry na wygodniejszy w obsłudze sprawi że Festung Europa pokaże się dużo szybciej niż gdyby był robiony w UE
Po drugie - silnik CRY pozwoli na budowę pięknych, rozległych map z których słynęło DH czy RO i inne mody. Zobacz jak klaustrofobiczne są mapy w HoSie, a jedyna większa mapa - Gumrak jest kompletną pustynią
Po trzecie - silnik jest dużo bardziej "modolubny" - co oznacza, że pewnie Festung doczeka się większej ilości lepszej jakości modów niż RO2 które zapewne zakończy swój żywot na RSie i Grabenkreig-u.
A najlepsze będzie to, gdy powstanie mod Festung Europa z frontem wschodnim i będzie on dużo lepszy niż ten gniot RO HoS ! :)
zapraszam na stronę gry gdzie pojawiło się kilka screenów ze środowiskiem - piękne, HoS może się schować ze swoimi chaszczami...
i bardzo ciekawa informacja z serii 100 pytań do :
“Will Festung Europa expand beyond Normandy? Will there be additional factions and scenarios added later? Will the Polish Forces (1st Armoured Division) make an appearance in the Commonwealth Sector?”
ANSWER
While we would like to keep all of these options open to us in the future, creating new factions, scenarios, or theatres beyond the Commonwealth Sector of Normandy entirely depends on the initial success of Festung Europa. The Polish forces in Normandy are planned to be included in FE due to their critical role in the Falaise Pocket.
Marder:
To prawda, że wszystko wygląda pięknie. Aż chciałoby się już grać. Niestety Cryengine to nie Unreal 3.0 i trzeba się liczyć z dużymi wymaganiami sprzętowymi. Wielu weteranów RO obejdzie się smakiem, no chyba że zaszaleją i kupią nową kartę grafiki plus jakiś procek serii i7. W dobrą optymalizację nie wierzę bo na tym trzeba się dobrze znać. Oby też im zapał nie minął bo wiesz jak to jest robić grę w wolnym czasie i hobbystycznie. Ja daję im minimum rok czasu zanim wyjdzie grywalna wersja beta. Nie wiem też czy gra będzie posiadać edytor i możliwość modowania. Bez tego jej żywot będzie bardzo krótki.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version