Ogólnie o grze Red Orchestra 2: Heroes Of Stalingrad - Bohaterowie Stalingradu > MODYfikacje Red Orchestra 2: Heroes Of Stalingrad - Bohaterowie Stalingradu

Nowe mapy do RO2

<< < (27/40) > >>

ufo_has_landed_!:
Mylisz się. Nie wszystko da się załatwić spawnami. Można to owszem zrobić jak w DH gdzie się wchodzi do "drzwi" i respawnuje w środku mapy, ale tego patentu w RO2 jak widzisz nie ma. A teraz powiedz mi jak sobie wyobrażasz grę na takich mapach jak Jelnia (Elnya), Ogledow, Arad, Berezina, Festung Kurland, Alte Ziegelei, Maslowa, Mannikkala czy ogólnie mówiąc mapy typu combined arms ( gdzie aby czołgi miały swobodę walki, odległości między cap zones muszą być znaczne) bez transportera piechoty? Spróbuj na Aradzie dobiec na piechotę na pasek - po pierwsze zajmie Ci to 2-3 minuty, po drugie zanim dobiegniesz sieknie Cię czołg wroga lub okopana piechota. W przypadku otwartych bitew, piechota musi być zmotoryzowana (chociażby drewniany ZIS z ro1) aby w rozsądnym tempie dotrzeć do punktów oporu oraz aby mieć szansę uniknięcia śmierci od kul karabinowych czy odłamków.

Dlaczego nikt nie gra w ARAD2 i Ogledow2? bo są nie skończone-po część (cała gra jest nie skończona więc można to przeboleć). Nikt w to nie gra bo jest nudno (tylko dwa typy czołgów) i nikomu sie nie chce biegać godzinami tylko po to aby po chwili dostać kulkę i znowu biegać przez pół mapy...

Ryszka:
Ogólnie pojazdy są potrzebne i basta. A jakby były jeszcze większe mapy, to i samoloty bym dorzucił,(haha ale żart mi się udał , TWI robi samoloty , już to widzę). Mnogość ciężkiego sprzętu dodaje kopa i klimatu, nie mówiąc już o większej ilości rozwiązań taktycznych. Przecież chodzi o to żeby gra była różnorodna. Ro2 jak na razie oferuje grywalne mapy głównie dla piechoty (jedna czołgowa , gumark to trochę bieda) , i po jakimś czasie, niektórych to nudzi .
A tak poza tematem, to gratuluje UFO 300- setnego wpisu. (polać mu ;))
PS: Muszę przeprosić TWI , bo przecież jest samolot zwiadowczy ;D

Apos:
Do pojazdów w HoS trzeba podchodzić z rezerwą. Po pierwsze nie ma możliwości wsiadania/wysiadania. Po drugie TWI propaguje mobilne respawny a'la BF.

Podejrzewam, że za ten rok czy dwa, gdy w końcu wydadzą APC to będą one działać jak lekko opancerzone mobilne respawny. W praktyce będzie wyglądało to następująco: gracz wybiera klasę kierowcy APC, spawnuje się w pojeździe bez możliwości wyjścia, a piechota dospawnowywuje się w okolicach APC. Brzmi absurdalnie, ale jest to połączenie tego co jest już dostępne w RO2.

ufo_has_landed_!:

--- Quote from: Apos on 28 April 2012, 12:57:05 ---gracz wybiera klasę kierowcy APC, spawnuje się w pojeździe bez możliwości wyjścia, a piechota dospawnowywuje się w okolicach APC

--- End quote ---

To jest tak bardzo durne jak bardzo prawdopodobne...niestety...

anonim.pl:
ufo_has_landed_!

--- Quote ---Mylisz się. Nie wszystko da się załatwić spawnami. Można to owszem zrobić jak w DH gdzie się wchodzi do "drzwi" i respawnuje w środku mapy, ale tego patentu w RO2 jak widzisz nie ma. A teraz powiedz mi jak sobie wyobrażasz grę na takich mapach jak Jelnia (Elnya), Ogledow, Arad, Berezina, Festung Kurland, Alte Ziegelei, Maslowa, Mannikkala czy ogólnie mówiąc mapy typu combined arms ( gdzie aby czołgi miały swobodę walki, odległości między cap zones muszą być znaczne) bez transportera piechoty? Spróbuj na Aradzie dobiec na piechotę na pasek - po pierwsze zajmie Ci to 2-3 minuty, po drugie zanim dobiegniesz sieknie Cię czołg wroga lub okopana piechota.
--- End quote ---
To ty się mylisz. W Ro2 są na każdej mapie dwa spawny do wyboru. Możesz wybrać wskrzeszenie na lewym lub prawym skrzydle, a w najnowszej mapie atakujący mają jeszcze trzeci spawn w centrum. W DH są tylko dwa spawny i pewnie gdyby nie było tego pokoju (zawsze mnie drażnił) nie dało by się wybrać gdzie się chcesz odrodzić. W Ro2 jest znacznie lepiej bo nie ma pośrednika w postaci tego pokoju w innym wymiarze i jak widać spawnów może być więcej niż dwa. W Ro1 był tylko jeden spawn co mogło przy mapach sprawiać pewne trudności. Jak Zrobić dużą mapę bez transporterów już napisałem i o takich rzeczach jak czas i trudność dojścia do celu należy myśleć przed tworzeniem mapy a nie gdy jest już ukończona.
Arad to mapa typowo czołgowa tam piechota właściwie tylko w wiosce mogła się wykazać choć teren czysty był lekko pofałdowany a Arad2  jest jeszcze bardziej płaska niż oryginał.
Apos

--- Quote ---gracz wybiera klasę kierowcy APC, spawnuje się w pojeździe bez możliwości wyjścia,
--- End quote ---
Jeśli chodzi o czołgi to akurat cieszę się że nie można z nich wyjść. W przypadku transporterów trudno powiedzieć czy bym się cieszył z takiego rozwiązania czy nie, z jednej strony system że każdy mógł jeździć transporterem i samochodem bojowym mi się podobał z drugiej, często jak pojazdy dojeżdżały do celu to były zostawiane a mogły by wspierać piechotę swoimi karabinami. Wbrew pozorom myślę że osoba przypisana do transportera miała by co robić, w końcu tak jak w czołgu kierowca mógłby być botem a gracz by siedział przy karabinie i kierował pojazdem.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version