Ogólnie o grze Red Orchestra 2: Heroes Of Stalingrad - Bohaterowie Stalingradu > Pojazdy
Czołgi w HoS, temat ogólny
FabiPL:
--- Quote from: Shock on 29 December 2011, 11:31:26 ---Oczywiście ale wolę żeby poszło to w stronę piechoty. Sam jestem zwolennikiem realizmu w RO i przeciwnikiem upg broni i klas.
Duża zmiana w czołgach czyli przekstałcenie tego aspektu gry w symulację (mniej lub bardziej) wymagało by moim zdaniem zmiany całej struktury gry.
--- End quote ---
Właśnie o to chodzi że ja też chce dobra dla piechoty. a trudniejsze sterowanie czołgiem ułatwiłoby nieco życie. Wiadomo łatwiej uciec od lufy która obraca sie 10 sekund niż od tej która obraca się z szybkościa myszy (nie brać dosłownie).
ufo_has_landed_!:
Wydaje mi się, że czołgi i ich parametry są odzwierciedlone całkiem realnie. poza tym pamiętam, że jeszcze na etapie powstawania gry mr John Gibson wspominał, że chcą aby w nowym RO czołgi były taki postrachem jak w rzeczywistości były. Czołg miał być pośród piechoty postrzegany jako siejący ogniem na lewo i prawo stalowy diabeł. I tak według mnie jest. Kiedyś w RO1 czołgi nie robiły na mnie większego wrażenia, kiedy grałem jako piechota. W RO2 kiedy widzę czołg zwiewam gdzie pieprz rośnie :D
Jedna rzecz wymaga koniecznie poprawy a jest to osławiona już celność radiotelegrafisty na obsłudze KM-u. Wystarczyłoby mu wydłużyć nieco czas reakcji i uniemożliwić widzenie przez dym. W tej chwili reakcja AI na obecność wroga w polu strzału jest moim zdaniem mocno przesadzona, dlatego niektóre servery bojkotują czołgi i mapy są grane bez ich udziału. Mam nadzieję, że TWI coś z tym zrobi bo jest to dość drażliwa sprawa w społeczności RO2.
Haratacz:
Jak tak przeglądam filmiki to wydaje mi się ze przeładowanie następuje zbyt szybko(w przypadku działa chyba Pz IV), co myślicie?
Bohun:
Szybciej niż w jedynce, ale jak to sie ma do rzeczywistości to nie mam pojęcia.
ufo_has_landed_!:
takie wykopki z forum TWI- pojazdy zrobione w 2008 roku pod UE3 przez człowieka który potem budował pojazdy do nowej RO. Zatem bardzo możliwe, że i te zabawki kiedyś pojawią się na polu bitwy:
Warto odwiedzić też jego stronkę :
http://www.peperaart.com/
może niektóre z tych zabawek już nie długo będzie widać na Ogledowie (pz3 był zapowiadany m.in.)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version