Ogólnie o grze Red Orchestra 2: Heroes Of Stalingrad - Bohaterowie Stalingradu > In Country: Vietnam
In Country: Vietnam - Hughes OH-6 Cayuse
Martin:
--- Quote from: Shock on 25 May 2012, 16:27:26 ---Na licencji robiony, do AK się nie umywa. Jedyna różnica to bagnet składany przymocowany na stałe.
--- End quote ---
Tak się zastanawiałem, co to jest "to coś" pod lufą :P i to małe pod muszką :) Twój post rozjąśnił mi temat. Wygląda na to, że to będzie chyba jeden z niewielu "kałachów" w grach na PC, który suwadło będzie mieć z prawej strony...
W "codach" nie wiem, jak to wygląda, ale chyba też suwadło jest z lewej strony, natomiast w S.T.A.L.K.E.R na 100% tak właśnie jest. Nie wiem, czy to możłiwe, ale chyba nie, bo nigdy nie słyszałem o takich rozwiązaniach. Z resztą, tak samo, jak o zamontowanym na stale bagnecie... Więc możliwe? Raczej nie.
Byc może to nic nieznaczący szczegół, bo to tylko gry, ale zawsze mnie to bawi, kiedy widzę- strzelając z "kbk" jak łuski sypią się z lewej a nie z prawej strony...
Shock:
Mozna zamówić AK z dzwignią przeładowania i suwadłem po lewej stronie. Bagnet stały, składany nie jest niczym nowym bo używali tego rozwiązania rosjanie w MN44. Później taki sam patent zastosowano w kb SKS Simonowa.
Miałem SKS i sądze że jest to dobre rozwiązanie bo nie ciąży, szybciej się rozkłada i można jeszcze zabrać nóż szturmowy i przytroczyć go do paska. W każdym razie jest to ciekawe rozwiązanie.
Zresztą do większość współczesnych kbk i kb są dedykowane bagnety składane ktore można przymocować pod lufą, robi to między innymi firma Daniel Def., IMI czy FAB.
Jedząc trochę po Europie na zawody i do tej pory naliczyłem 17 odmian kbk AK-47.
Tylko mało ludzi rozróżnia AK-47/AKS od AKM czy AKMS, a już mniej widziało na oczy prawdziwego AK-47 z lat 1949-59 bo późniejsze wersje przeszły szereg modyfikacji zarówno ze względu na oszczędności jak i na zmieniającą się technologię obróbki itd.
Co do chińskiego Type-56 to po prostu jest to tańsza wersja AK-47 ale jak można zrobić tańszą wersję czegoś co już tańsze być nie może? To wiedzą tylko Chinczycy ;)
Martin:
No tak, "można zamówić", czyli suwadło z lewej strony, to żaden standard, lecz trzeba zastrzec takie rozwiązanie u producenta. Sporo mialem do czynienia z różnymi "kbk".
W wojsku tak się złożyło, że moja kompania była wyposażona
w "kbk AKM" numer seryjny też miałem bardzo niski. Zaczynał się od: BT...
Potem na liniówce miałem "AK" i AKMS
Jak już pzy "kałachach" jesteśmy, to może ktoś kojarzy... W jednym z modeli- lufa była "dziurkowana" (nie pamiętam w którym i jak się ta cecha dokładnie nazywa) Do tej pory nie wiem, po co te dziurki na lufie a nigdzie nie znalazłem, choś prawde mówiąc- wiele nie szukałem.
Shock:
Kompensator odrzutu/podrzutu. AK z dziurami na lufie to DEKO. Nie może być dziur w lufie przy broni ostrej ;)
I nie znam takiego modelu ;)
Martin:
Domyślam się, że lufa powinna być "niepodziurawiona" ;) Źle się wyraziłem, ale widzę, że nie az tak tragicznie, skoro zrozumiałeś o co mi chodziło.
Dzięki!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version