Linia frontu > Serwery Red Orchestra

Łosie na polskich serwerach - pręgierz

<< < (19/89) > >>

Alex:
Kaszpir prosiłem o bana dla 2 typkow na asterze (standardy). Czy tam masz takie uprawnienia?

trawiator:
Kaszpir ma uprawnienia do banowalania ludzi którzy są aktualnie na serwerze, nie może dodać bana gdy dana osoba antualnie nie gra (mowa oczywiście o serwerach Astera). Aby dodać czyjeś ID (osoby która nie gra obecna na serwerze) do listy banów trzeba:
- wyłączyć serwer,
- dopisać bana do pliku,
- odpalić ponownie serwer

Teraz kwestią jest to czy opłacalne jest wykonać poniższe czynności aby dodać dwóch matołków którzy ponownie nie wejdą na serwer?
Gdy wejdą ponownie na serwer i znów zaczną rozrabiać wystarczy wejść na IRC'a i zgłosić to na naszym kanale, jak będzie admin to zbanuje ich przez webadmina i będzie po problemie.

PrezesOi:
Alex twoj post w innym topicu o tych 2 gosciach jest idealny (bez ironii!!!) - screeny , id - wszystko jest. w swiecie ceesa moznaby dac tym kolesiom bana za posrednictwem kalkulatora lezacego obok telefonu... w RO procedura jest duzo bardziej upierdliwa co wyjasnil Trawiator.... tak wiec nie rzucaj kamieniami w adminow bo oni niewinni :]

Alex:
Nie miałem zamiaru w nikogo rzucać kamieniami. Odrobinę zirytował mnie brak jakiejkolwiek reakcji. Wystarczyło napisać jedno zdanie z wyjaśnieniem ile zachodu wymaga zbanowanie łosia którego nie ma już na serwerze. W sumie jak Ty wszedłeś do gry (na krowach) to obaj byli jeszcze na serwerze, ale za dużo czasu zajęłoby tłumaczenie za co należą się im bany, więc sobie to odpuściłem mysląc, że można zrobić to bez kłopotu później.

Nie wiem, ale z tym ircem to chyba nie za bardzo zda egzamin. W sumie to można takie "wnioski o bany" pozbierać i przy najbliższej okazji dopisać do pliku. Albo dopisywać od ręki (jeżeli jest taka możliwość) a ban zadziała po najbliższym restarcie serwera.

_KaszpiR_:
trzeba serwer wylaczyc, zedytowac plik .ini a potem wlaczyc
chyba ze pracowac na kopii i podmienic w 3 sekundy miedzy auto restatrami

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version