Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami

tak dla posmiania sie

<< < (6/8) > >>

Yab_PL:
w sumie to radzio ma racje, zwlaszcza patrzac na inne recki z tej strony. Ot, chocby CoD4 dostal 5 gwiazdek. No ok, zgodze sie, w singlu to faktycznie gra niezla, ba, bardzo dobra, ale jakby nie bylo gra ta jest znakime obecnych czasow - swietna grafika, gra na 5h, nie zdejmuje sie palca z lewego przycisku myszy, do bolu liniowa i latwa. Ale po ponownym zastanowieniu sie to jednak nie wnosi nic nowego - tak naprade juz wszystko bylo w poprzednich czesciach: wysadzanie dzialek plot, pseudoskradanki, wielka ucieczka ciezarowka, operator dziala/ckmu, nawet odglosy broni sa podobne. Multi to krok w tyl, ale jest kopia CSa wiec sie wszyscy zachwycaja. Tak to jest simsy, nidforspidy i 'nowe' czesci kodow dzisiaj kroluja. Ja jeszcze pamietam czasy amigi gdzie co 2 gra byla symulatorem lotniczym i bardziej skomplikowanym od drugiego, gdzie wychodzily gry zrecznosciowe ktore zjamowaly 30h-40h zabawy i gdzie po drodze mozna bylo polamac 3 dzoje

kryszek:
Prawda taka,ze nowe gry robione są z reguły pod 12,13 latków, którzy jedyne czym się podniecają, to super ekstra wymagania i zajebista grafika...
Chociaż niektórzy starsi też tak mają, ostatnio kumpel mnie dosłownie wyśmiał,że gram w takie gówno z tak żałosną grafiką, chodziło mu o fallouta 1 :P

maddogPL:
Ba ja gram we Frontiera tam to dopiero grafa...piksele wiekości muszej d.... że o 16 kolorach nie wspomnę....ale klimat ma dlatego gram :)
Do tego dochodzi cykl Close Combat gdzie grafika nie zmieniła się od ośmiu lat mimo wznawianych edycji...ale są to gry z kilimatem które nigdy mi się nie znudzą.

Wawer:
@Yab znam Twoja niechęć do Cod4, choć jej nie rozumiem. Jak dla mnie zajebista gierka z fajna grafiką i całkiem konkretnym multi. Fakt, nie jest to gra na poważnie ale ja mam z niej kupę radochy a chyba po to się gra w gry? To, że gra jest robiona dla mas i ma zajebistą grafike nie oznacza że jest do bani. Ja gram na ffa w trybie hc i na mapkach custom i jest fajniasto. Jeśli chcesz w coś grać i mieć z tego zabawę musisz przyjąć zasady jakimi się gra kieruje. W RO przecież też nie wszystko jest idealne.
Fakt, granie w ligach CoD4 jest do bani i kopiuje ceesa na maksa  ale...hmmm znasz jakąkolwiek grę fps z ostatnich lat, w którą gra się klanowo w więcej niiz 6 osób ?

Zresztą, nie sądzę, żeby jeszcze kiedykowiek zauroczyła mnie jakaś gra tak jak było w przypadku RO. Perspektywy, że taka powstanie nie są specjalnie obiecujące...
A jak się kończy tworzenie ambitnej gry wiemy na przykładzie RO - fajna scena, zgrani ludzie, tyle, że nas maluteńko jest...
Stworzenie dobrej gry kosztuje mnóstwo czasu i kasy - dla małej liczby ludzi nikt się specjalnie przemęczał nie będzie.
No...może za 3 lata jakiś mod wyjdzie na silniku który teraz jest nowy...

Co do recenzji...była robiona na potrzeby konkretnych odbiorców - chyba nie myślisz, że fanom arcadówek zareklamują grę tak odmienną od ich preferencji.

Druga sprawa to profesjonalizm recenzentów - ale o noobach chyba gadać nie będziemy:p

BIA Radzio:
do guz grałes kiedys w close combat??? bo wydaje mi sie ze nie ..Yab tez posiadałem amige 500 i moze grafa juz sredniowieczna ..ale widze istne plagiaty z tamtej maszynki przykładem moze byc :rome total war (choc wole mody)orginał z amigi :centurion..takie same rozwiazanie tylko oczywiscie graficzka lepsza i duzo ułatwien o rpg grach juz nie wspomne Diablo np.przypomina mi jedna z produkcji na amige tytułu za cholere sobie juz nie przypomne .. a symulatory ..hmm do tej pory bym pograł serioo pamietasz moze cos pt.Wings I wojna swiatowa dwupłatowiec z dwoma kaemami po bokach ..oczywsicie wchodziły tez elementy zrecznosciowe jak niszczenie mostów zaopatrzenia  z piechota wroga  i  pojazdami (pozniej na pc wyszedł red baron dosłownie taka sama gra)..ahh stare dobre czasy ..wiedz ja sledze rynek gier juz od dawna i miał on swoje wzloty ale teraz według mnie widze upadki ..oczywiscie sa jeszcze gry interesujace ale na palcach  u jednej reki mozna je policzyc ...szkoda tylko ze upraszcza sie tak temat i kaleczy gusta młodych ludzi moze takie czasy bo tak samo jak z muzyka lata 70 ..80..90 ..same hity dobrej produkcji wielkie sqady atrysci  w wiekszosci komercyjne fakt ale dobre! a dzis hit mamy miesiac ..skonsumowany ..wysrany ..i zapomniany .. cuz pora widze zbierac na trumne i na pomnik ..bo czasami czuje sie naprawde staro ....choc wiek jeszcze swiezy :O_o

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version