Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami
Tankietnyje praktisy
Banita:
--- Quote ---Yab_PL :
aha, odnosnie dzisiejszego 'treningu'. Mape mam rozumiec ze gramy Arad? Jak to bedzie wygladac? Normalnie sobie 'pykamy' czy jako meczyk? A tak btw rzucilem pomysl zeby 2x zwiekszyc do dzisiejszych rozgrywek ilosc czolgow na Aradzie, co wy na to?
--- End quote ---
Hmm... tylko jedna mape? nieeee. Mysle ze bedziemy grac dopoki sie nam nie znudzi :D. A co do wygladu rozgrywki... Przed rozpoczeciem kazdej rundy powinnismy ustalic kazdemu jakies zadania i ustalic ogolny cel ktorego wykonanie ulatwi nam zwyciestwo. A sama bitwa powinna przebiegac raczej nie na zasadzie "chuzia nia juzia" tylko pod komendami dowodcow-ochotnikow. Nie koniecznie henia i highwaya, co nie jest wykluczone - od razu praktykowaliby dowozdenie swoimi oddzialami :).
Apos:
--- Quote ---sgt.Spy :
Mam do was pytanie, czy na tym treningu jak i w FB jezdzenie na pancerzu czolgu bedzie dozwolone czy uznawane to bedzie za jakies "oszukiwanie"? Jesli transportery piechoty w FB rowniez sa wykupywane w ramach puli punktow, to moze to miec znaczenie. Mozna zawsze kupic czolg wiecej a piechota na nozkach albo na pancerzu (tylko to zabiera troche czasu no i desant nie jest chroniony). Gdyby taki manewr byl dozwolony to tez trzeba go troche pocwiczyc.
--- End quote ---
Nie będzie takiej potrzeby. Dowódca będzie mógł wybrać jaki pojazd transportowy bierze na mapę bez dodatkowych kosztów jeżeli taki jest w oryginalnej wersji mapy. Przykładowo na Aradzie i jedna i druga strona mają swoje pojazdy transportowe i je otrzymują, ale tylko Allies mogę się zdecydować na zamianę UC na BA bądź Zis-5V (Axis mają tylko HT). Do tego dochodzi np. możliwość zakupu Stug B przez Axis, na którym może podróżować piechota.
Yab_PL:
tak jak apos wspomnial - beda czolgi desantowe (na ktorych bedzie mogla piechota jezdzic). Jezdzenia piechota na jakimkolwiek innym pojedzie niz jest to pojazd transportowy badz czolg (czy to dzialo samobierzne) desantowy bedzie zabronione
sgt.Spy:
Dzieki za szybka odpowiedz. Zasady wydaja sie jasne, jestem niecierpliwy troche wiec dopytam czy czolgi desantowe to tylko te, ktore moga w grze desant przewozic czy beda wybrane jeszcze jakies? (np T-34 :) )
Mam jeszcze jedno pytanie z serii dziwnych, czy wlazenie w rozne nietypowe miejsca (ale takie gdzie da sie wejsc bez pomocy 2giego gracza) bedzie dozwolone? Jako nietypowe rozumiem np: "rusztowania-kratownice" pod dachem hali na Krasnym(na hali glownej) lub domek kolo respa niemcow na Aradzie (swietnie sie arta kieruje z tego miejsca a i do czolgu zeskoczyc latwo :) )
Apos:
--- Quote ---sgt.Spy :
Dzieki za szybka odpowiedz. Zasady wydaja sie jasne, jestem niecierpliwy troche wiec dopytam czy czolgi desantowe to tylko te, ktore moga w grze desant przewozic czy beda wybrane jeszcze jakies? (np T-34 :) )
Mam jeszcze jedno pytanie z serii dziwnych, czy wlazenie w rozne nietypowe miejsca (ale takie gdzie da sie wejsc bez pomocy 2giego gracza) bedzie dozwolone? Jako nietypowe rozumiem np: "rusztowania-kratownice" pod dachem hali na Krasnym(na hali glownej) lub domek kolo respa niemcow na Aradzie (swietnie sie arta kieruje z tego miejsca a i do czolgu zeskoczyc latwo :) )
--- End quote ---
Co do teciaka desantowego - jest z nim taki problem, że piechota jadąca na jego kadłubie jest zbugowana - nieśmiertelna. Dzisiaj chciałbym to przetestować na przygotowanym Aradzie 41-42. Jeżeli potwierdzi się, że bug faktycznie jest, to niestety T34/76 wersja carrier wylatuje z barbarossy. Oprócz teciaka, allies mają jeszcze BT7, które może przewozić do 6ciu piechurów.
W odpowiedzi na drugie pytanie, przytoczę kawałek regulaminu FB
Podstawowe zasady gry, punkt 2
"Oczywista oczywistość- wszelkie cheaty oraz exploity używane umyślnie = ban na zawsze"
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version