Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami

Tankietnyje praktisy

<< < (10/16) > >>

Yab_PL:
taa, Jagdtiger u niemcow? Co jeszcze? Czolg NI u ruskich na ro-odessa?

Rozumny(PL):
Trudno porozumiewać między członkami załóg czołgów? A nie można po prostu ustawić voice speaka na local i przeczytać jaki nick ma osoba w czołgu, i po prostu po nim ją wywoływać panowie?

Czy można się dołączyć jeszcze do tankowej zabawy?

BIA Radzio:
Widze Yab upierasz sie nadal..sorry nie wkurzaj sie ale mało masz wiedzy na temat pojazdów z II wojny jesli twierdzisz ze ro ma dobrze  zrobione te sprawyi ..ja tam nie swiece wiedza o czołgach na tyle ..ale wiem ze kv niszczone przez panzer III od przodu to padaka ..Panzer IV rozwijajacy predkosc taka prawie jak tedka to olewa całkowita ....pepesza moze podziurawic silnik sdk to konkretna kupa ...a jesli jeszcze nie wniknołes sobie ze ustawienie pod kontem pojazdu czyni go praktycznie niezniszczalnym ..to juz legalny czit ..mam dalej wyliczac ??? twierdzisz ze lotnictwo ..a co ma piernik do wiatraka my tu mowimy o czołgach i zgodnosci z realiami jesli bym olewał takie akcje to grał bym pewnie w cod lub bf1942 i byłbym happy .po co mi realizm  meczarnia ..?? ..polecam ci lektury historyczne np.jakas bibloteka i fakty prace naukowców nie filmy ..jeszcze te stare (propagandowe) u nas w klaniku jest paru fachowców od pojazdów z II wojny ..wiedz ja np. z budowlancem na temat zbudowania domu sie nie spieram bo chyba on wie lepiej ..nie!

Yab_PL:
tak sie sklada ze cos niecos wiem o czolgach. Wiem ze w wielu przypadkach RO mocno odbiega od rzeczywistosci, a najwieksze porazki to pancerz KV oraz moc dziala Pz III. Jesli pojdzie sie w strone urealnienia pancerki to czolgi niemieckie beda lepsze. Ok. to sie zgadza, ale to tak troche z dupy wyjety realizm. Na wiekszosci map kazda ze stron ma porowno czolgow. Wiesz czym to sie skonczy? Tym ze rosjanie nawet ze spawna nie wyjada. Wiem, wiem, realizm uber alles, ale to jest tylko gra - ma dawac przyjemnosc. Bez dodania lotnictwa oraz tego ze czolg moze sam z siebie sie popsuc oraz tego przewagi liczebnej rosjan to bedzie to karykatura realizmu. Przyklad? DH i mapa Cagny. Teraz jest imo calkiem ok - nie ma glupiej nawalanki w stylu CoD:UO ale tez zadna ze stron nie mam mega przewagi (ale to glownie zasluga mapperow po ile i jakich czolgow powrzucali), a prawdziwa przewage sie ma tak jak w prawdziwym zyciu - dzieki wiedzy i doswiadczeniu

sgt.Spy:
Wg mojej wiedzy to Niemcy przez dluuugi czas nie mieli lepszych czolgow od Sowietow (wystarczy porownac Pz III i IV zwlascza na poczatku kampani a T34/76 czy KV1, niby tych Rosjanie mieli niewiele, ale to niewiele to ok 1000 na starcie - 41r), a na pewno nie na poczatku wojny z ZSRR. Raczej gorowali wyszkoleniem, umeijetnosciami taktycznymi i doswiadczeniem. Co od 1944 tez juz nie jest takie wyrazne. W koncu przezylo wystarczajaco duzo czerwonoarmistow by mogli sie czegos nauczyc ;P W 44r armia czerwona byla w pelni zdolna wykonywac skomplikowane dzialania na szczeblu operacyjnym i strategicznym (taktycznym tez oczywiscie). Takze z tym kto ma lepsze czolgi nie jest tak latwo.
Mysle ze w tej skali w jakiej odgrywamy wojenke w RO, mozna spokojnie zostawic rowne proporcje czolgow (moze u ruskich +1) ale za to u Rosjan mozna zwiekszyc proporcje ciezkich czolgow (np ten +1 :)) Wydaje mi sie ze to bylby dobry kompomis miedzy realizmem a grywalnoscia - mozna to sprawdzic na jakims treniolu, moze przyda sie w nastepnej edycji FB (jesli bedzie).

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version