Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami
Fall Barbarossa - temat ogólny
Bohun:
Bzdury piszesz Graf - w ogóle nie znasz zasad a zabierasz glos.
Graf:
Nie muszę znać szczegółów zasad ale chcę grać. Skoro ktoś się czegoś podjął oceńmy go po efektach a nie przed premierą. Jeśli uważamy że zrobimy coś lepiej to zróbmy, nie deprecjonujmy innych tylko dlatego że myślimy inaczej. Myślę że szczegółowa znajomość zasad nie jest mi potrzebna. Generałem być nie chce, niezbędnych rzeczy się dowiem przed grą. Ogólne zasady mi sie podobają. Dają gwarancję gry, o co dzisiaj coraz ciężej. Liczę że to ożywi trochę zatęchłą naszą scenę. A może nawet trochę niepotrzebnych antagonizmów zniknie.
Pozdrawiam
sgt.Spy:
Propozycja Bohuna w sprawie przydzielania punktow wg mnie jest ciekawsza. Dodaloby to glebi troche. Mozna by zaskoczyc przeciwnika czyms. Oficerowie mieliby jakies pole do popisu. Czasem warto poswiecic jakis drugorzedny kierunek by wszystko co "fabryki daja" puscic na glowny kierunek. W koncu na wojnie jednym z kluczowych elementow jest jej nieprzewidywalnosc - zawsze cos moze sie zdazyc, zawsze cos moze pojsc nie tak. Mysle, ze w grze dodawaloby to dreszczyku i wlasnie sprawialo ze rozgrywka bylaby bardziej zabawna. Wystarczy zachowac zdrowe proporcje - by nie bylo tak, ze ktoras ze stron jest prawie bez szans.
No, ale poczekamy - pogramy - bedzie mozna mowic o konkretach. Skoro zasady sa juz ustalone to nie ma co zrzedzic, ale pomysl warto zachowac na czas kiedy beda mozliwe jakies modyfikacje (jesli takowe beda).
Guz:
Panowie zagrajmy pierwsza edycje na takich zasdach jakie proponuje Apos przetestujmy w praktyce jak to wyglada, pozniej (przed startem - daj boze 2 edycji) zapewne powstanie temat z sugerowanymi zmianami. Osobiscie tez nie jestem w pelni usatysfakcjonowany obecnym wygladem jednak trzeba zdac sobie sprawe z faktu ze wszystko ma swoj cel. W tym przypadku IMO chodzi o mozliwie najszybszy start rozgrywek na lekko zmienionych zasadach IC. Wiec zagrajmy to z zacisnietymi zebami pomyslmy nad konkretnymi pomyslami zmian a na pewno 2 edycja bedzie przebiegac zupelnie inaczej
pawelvc:
--- Quote ---Heniu :
Nawet sobie moze muzyke obowiazkowo zapuscic, ubrac helmofon sowiecki zamiast sluchawek i wziasc szarika na kolana.
--- End quote ---
psa mam ale ni cholery nie mam hełmofonu :(
ja bym poprosił jakiś zachodnich moderów żeby zrobili mape moskwy
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version