Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami

Fall Barbarossa - temat ogólny

<< < (35/53) > >>

Bohun:
Większość z tych którzy tak entuzjastycznie są nastawieni do tego projektu nie zna w ogóle zasad. Może nie byliby gdyby je w końcu poznali. A argumentacja, że gdzieś tam się to sprawdza do mnie nie trafia  - ludzie grają w różne beznadziejne rzeczy. Dla mnie ten projekt to lipa - po pierwsze za dużo tempo - 4 mapy na tydzień. Nie ma szans, aby dobrze się przygotować do każdej bitwy, opracowanie taktyki, tym bardziej że na jakich mapach będzie gra będzie wiadomo jakieś 4 dni wcześniej. Po drugie dostępny sprzęt będzie gorszy od tego na oryginalnych mapkach (zrobiłem sobie pare wyliczeń), czyli głównie z riflem trzeba będzie biegać. Na takich mapkach jak lyskrovy, gdzie połowa ruskich biega z automatami - zapomnijcie o tym. Strona atakujaca w miarę odnoszenia zwycięstw będzie miała coraz gorszy sprzęt - tutaj premiuje się przegranego a nie zwycięzce. Przewrotne. To co się dzieje na mapie kampani nie ma żadnego przełożenia na rozgrywkę na mapkach. Czy Niemcy zdobyli Stalingrad czy Leningrad, co za różnica. Na bieżącą walkę nie ma to żadnego wpływu.

Wawer:
Bohun myślę, że ten cytat powinien wystarczyć

--- Quote ---Heniu :
...nie podobaja sie zasady, nie podoba sie turniej, nie podoba sie cokolwiek- nikt nikogo nie zmusza do gry...

--- End quote ---

Skar:

--- Quote ---A jak by sie porozumiewały te wszystkie grupy??
--- End quote ---

Chanal Commandir? czy jakos tak ;p ze oficerzy mogli by meidzy kanalami gadac za uszami szeregowych (no skoro ma byc kilku oficerow ^^)

--- Quote ---Po pierwsze: W każdej z armii docelowo ma być 1 dowódca, kilku oficerów i podoficerów - myślę, że jest to wystarczająca liczba osób do sprawnego zarządzania...
--- End quote ---

Skoro tak ma byc to ja nie widze przeszkud w podzieleniu sie na TS, dowudca mowi na caly TS, oficerowie do podoficerow (tego oczyiscie nie slysza szeregowi) a podoficerowie wydają rozkaz swoim podwladnym na swoim kanale...
(z wlasnego doświadczenia wiem ze przy 16 osobach na jednym kanale cięzko o cisze i głos)
Jakieś rozwiązanie będzie napewno.
"Bo liczy się sport i dobra zabawa"

Ale o tym jak będzie zadecydują pomysłodawcy ;)

JeyPL:
heh ale problemow szukacie co niektorzy. morda na kludke, sluchawki na uszy ts na przycisk sluchac sie dowodcy i bedzie fajnie :D

Skar:
na jedno wyjdzie :P  i tak wszystko będzie zależeć od dowódcy :P

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version