Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami
Fall Barbarossa - temat ogólny
Franz:
No sami chcecie realizmu, kampanii, a ja wspominam o dwóch sztabach, lepszym podziale, przeczytaj jeszcze raz, najważniejszy punkt, który poruszam. LOL?, to co Ty chcesz robić?, turniej, czy kampanie. Zabawę z grzechotką na TS'ie, czy porządną grę?. No ale z takim nastawieniem, chcecie dorównać zachodowi, już to widzę. Krzyż na drogę, powodzenia :) Widze kampania bardzo ambitna...aż mnie ściska z wrażenia...
Wawer:
Po pierwsze: W każdej z armii docelowo ma być 1 dowódca, kilku oficerów i podoficerów - myślę, że jest to wystarczająca liczba osób do sprawnego zarządzania...
Wyznaczanie kadry będzie należało do dowódców - organizatorzy FB nie będą się wtrącać w ich kompetencje.
Po drugie: Zależy nam na realiźmie ale nie kosztem grywalności - co nam po zabawie w którą nikt grać nie będzie chciał. Zdaje się jednak, że problemów nie będzie, z tego co wiem chętnych do gry nie brakuje.
Po trzecie: przy organizacji Fall Barbarossa korzystaliśmy z doświadczenia twórców Iron Crescendo, co nie oznacza, ze bezmyślnie kopiowaliśmy wszystkie rozwiązania.
--- Quote ---
A co do kampanii Barbarossa ciekawe co by się stało gdyby ruskom nie udało się zająć Berlina
--- End quote ---
No cóż, jest to możliwe. Dlatego w zasadach kampanii będą wyznaczone warunki zwycięstwa w przypadku, gdy w określonym czasie któraś ze stolic nie "padnie".
Heniu:
Franz nie podobaja sie zasady, nie podoba sie turniej, nie podoba sie cokolwiek- nikt nikogo nie zmusza do gry.
Jest projekt, wzorowany na czyms co daje rade od dluzszego czasu, przy czym sie ludzie dobrze bawia- co widac po frekwencji, udoskonalony na podstawie doswiadczen tych co grali.
Nikt nie chce nikomu dorównywac- bo ani "zachod" nie bedzie gral u nas, ani nie sadze zeby wiele osob z Polski mialo okazje zagrac na "zachodzie" wiec nawet nie ma co porownywac.
Jako ze tam jest juz przeludnienie, a w Polsce sie okazalo ze jest spore zainteresowanie taka zabawa- to dlatego to organizujemy.
Jak ktos ma swoje magiczne pomysly na super kampanie- prosze bardzo, nie ma problemu, niech stawia serwer, forum, zrobi zasady i probuje cos zdzialac.
A jak nie chce tego robic- to niech przyjmie do wiadomosci ze zabawa bedzie wygladac tak a nie inaczej, bez wzgledu na jego pomysly.
I ponownie- spodoba sie to gramy, nie spodoba sie- nikt nikogo nie zmusza.
Franz:
Ok, spoko...Heniu tylko jedna rzecz, do tego trzeba mieć jaja, chico.
Mi wystarczy tylko paczka cygaretek, jedna noc i zaaranżuje "magiczne pomysły na super kampanie".
Moim zdaniem ok, róbcie to na takim szkielecie, w końcu to pierwszy, taki wielo-formatowy projekt, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.
Wtedy wysunie się wnioski, dalej idące sugestie...
A kiedyś Wam podkręcę swoją wizję...
Tymczasem pozdro :)
BartBear_[PL]:
--- Quote ---Banita :
A ja tak zaabstrachuje od tematu i powroce do wschodnich muzykantow... Otoz wpadl mi do glowy niesamowicie intrygujacy i jakze wysublimowany pomysl... na logo fall b.: moznaby zrobic mape na ktorej jest scena teatralna z poustawianymi lawkami dla orkiestry. powsadzac w nie ludzi - kazda bron w inna lawke, dzialo przeciwpancerne zamias bebna, gruppenfuhrera na dyrygenta i ciach! robimy screena i mamy wschodnich muzykantow.. od biiedy mozna bedzie jeszcze zagrac toccate na 32 karabiny - chyba ze byloby nas wiecej po jakims starciu ;)
--- End quote ---
O!!!
DOBREEE!!!
Pamiętacie akcję Choinka, albo Projekt-2007?
Trzeba by się skrzyknąć odpowiedzialną paczką na jakimś serwerku...TS już jest i wykonać logo z "muzykantami: do Barbarrosy :D
Ciekawe czy znajdą się chętni jak to drzewiej bywało :wink
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version