Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami

Fall Barbarossa - temat ogólny

<< < (32/53) > >>

Odi^PrOfAnUm:
wschodni muzykanci...  http://pl.youtube.com/watch?v=kOROsJyNqrA&feature=related

Herr_Batke:

--- Quote from: Odi^PrOfanUm ---wschodni muzykanci... http://pl.youtube.com/watch?v=kOROsJyNqrA&feature=related
--- End quote ---

:D:D:D:D Nie, no normalnie mnie wymiotło :D:D:D:D
Ale dobrze jest być przygotowanym, co nas może spotkać, jak przekroczymy Ural :wink:D "tiri tiri dam..." :D:D:D

Apos:

--- Quote ---Bohun :
No nie wiem czy takie wymieszanie skłaów nie sprawi, że bedziemy mieli do czynienia z publikiem inaczej. rozsądnie by było w ramach każdej ze stron stworzyć podgrupy 3-4 osobowe, które mogły by być złożone z członków danego klanu. Inaczej to cienko widze taktykę.

--- End quote ---

Dlaczego ma to przypominać publik? Jednej i drugiej stronie konfliktu będzie zależało na dobrej zabawie, ale i na zwycięstwie. Dowództwo będzie miało własny plan do zrealizowania na mapie, a żołnierze robotę do wykonania - imho takie bitwy bardzo będą przypominały walki klanowe. Jedyne co może w tym przeszkodzić to brak komunikacji oraz gracze którzy wolą grać sami niż z teamem (a takich po pouczeniu, każdy dowódca będzie usuwał z kampanii, bo nie na tym idea gry teamowej polega).

Poza tym podział na tak malutkie grupy może doprowadzić do dezorganizacji i chaosu. Mnie osobiście takie rozwiązanie przypomina to publika - gdy na serwer wchodzi parę osób z jednego klanu i na tle przeszło 30 osób innych graczy próbują coś sami zdziałać. Doświadczenie też pokazuje (IC, CW), że zorganizowana jedna grupa osób na teamspeaku (nawet 16 osób) lepiej się sprawdza niż podzielona na 2, 3 podgrupy. Problemem tutaj mogą sprawiać niedzielni gracze (w/w) oraz tacy z niepotrzebnymi słowotokami (takich też dowództwo będzie usuwać). Do czego zmierzam: jeżeli z grupy 16 osób, dwie konkretne będą dowodzić, około 4-6 meldować o statusie flag etc a reszta będzie słuchać się i nie będzie niepotrzebnie się odzywać - sukces gwarantowany.

I dlaczego Bohun osoby z jednego klanu mają siedzieć we własnych malutkich grupkach? To nie jakiś festyn klanowców, tylko rozgrywki dwóch teamów. Ja osobiście nie widzę absolutnie żadnych przeciwwskazań, aby na jednym channelu TS siedzieli gracze z 1st Cav, BiA, bse, enclave, Fsq, GFS, JC, SG oraz kilka osób nie grających klanowo.

btw: frufrufrustajlo lepsze od oryginalnego wykonania ^^

Bohun:
Apos jak ty sobie wyobrażasz, że jedna lub dwie osoby będą dowodzić pozostałymi 14- stoma? Już to widze. Moze jeszcze każdemu z osobna będą wydawać polecenia co ma robić? Po pierwsze słabo będą znali ludzi z nicka nie wspominając o ich predyspozycjach.  Jeżeli ktoś uważa, że łatwiej dowodzić z osobna składem 16 osobowym niż 4 grupami po 4 osoby to chyba na głowe upadł.I wiadomo, że ludzie z klanu lepiej się znaja wiec lepiej będą współpracować w ramach takiej grupy niż przypadkowa zbieranina.  I wcale nie powiedziałem, że do tego potrzerba kilka TS-ów. Ale ty Apos wszystko wiesz najlepiej i pozjadałeś wszystkie rozumy. Pokazałeś już to przy ustalaniu zasad.

Apos:

--- Quote ---Bohun :
Apos jak ty sobie wyobrażasz, że jedna lub dwie osoby będą dowodzić pozostałymi 14- stoma? Już to widze. Moze jeszcze każdemu z osobna będą wydawać polecenia co ma robić? Po pierwsze słabo będą znali ludzi z nicka nie wspominając o ich predyspozycjach.  Jeżeli ktoś uważa, że łatwiej dowodzić z osobna składem 16 osobowym niż 4 grupami po 4 osoby to chyba na głowe upadł.I wiadomo, że ludzie z klanu lepiej się znaja wiec lepiej będą współpracować w ramach takiej grupy niż przypadkowa zbieranina.  I wcale nie powiedziałem, że do tego potrzerba kilka TS-ów. Ale ty Apos wszystko wiesz najlepiej i pozjadałeś wszystkie rozumy. Pokazałeś już to przy ustalaniu zasad.

--- End quote ---

Bohun, ja tego sobie nie wyobrażam - ten system już istnieje od 2 lat, działa b. dobrze i nie ma żadnych problemów z komunikacją pomimo różnic językowych. Dlaczego, więc mają u nas być z tym problemy? Odpowiedz mi wpierw na to jedno proste pytanie.

Proszę Cię nie pisz o innych uczestnikach turnieju jako 'przypadkowa zbieranina' oraz 'ludzie z klanu'. Każdy ma być tutaj traktowany tak samo.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version