Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami
Fall Barbarossa - temat ogólny
Highwayman:
Ja mam jeszcze jedno pytanie: dlaczego Fall Barbarrosa a nie Operacja Barbarossa? Już mnie skręcało, że graliśmy w Polisz Kapie zamiast o Puchar Polski, (kustomy jeszcze jakoś ujdą :P), ale może najwyższy czas zmienić trochę tendencję na bardziej swojską?
PS. Jak tak dalej pójdzie to niedługo w internecie z Czterech Pancernych i Psa zrobią "Four Tank Crewman and the Dog".
Franz:
Hmmm...Fall Barbarrosa brzmi bardziej klimatycznie. Ponadto był to plan opracowany przez Niemców, więc w tym przypadku niech trzyma nazewnictwo niemieckie. Po polsku można określić: Plan ; Operacja ; Wariant Barbarossa.
Stosowana terminologia z zachodu to dzisiaj codzienność i takie przykłady się zdarzają w każdej dziedzinie. Dlatego nie widzę w tym nic nadzwyczajnego.
Można też iść na całość i zagrać Operacje Barbarossa w Czerwonej Orkiestrze! :love
ShariK PL:
PS. Jak tak dalej pójdzie to niedługo w internecie z Czterech Pancernych i Psa zrobią "Four Tank Crewman and the Dog".
[/quote]
Z tego co ja wiem, był on puszczany za granicą :D
Guz:
Co do nazwy bylo kilka wariantow podam kilka przykladowych (mam nadzieje ze apos mnie nie zabije)
- Wschodnie Rapsodie
- Na wschodzie bez zmian
- Wschodni Muzykanci
- Toccata na 3 mln karabinow
- Red Star - East Front 41-45
Co do nazwy ktora ostatecznie wybrano to uwazam ze nazwa powinna oddawac klimat rozgrywek stad Fall Barbarossa wpisuje sie w to swietnie. A gdybysmy to spolszczyli na plan czy operacja mieli bysmy vier Panzersoldaten und ein Hund a nie wspomnainych 4 pancernych i psa
Sava:
Wschodnie Rapsodie , - Wschodni Muzykanci, Toccata na 3 mln karabinow :D sie nie ,przyznawajcie nawet ;D:D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version