Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Między nami żołnierzami

Sabaton 40-1 ..

<< < (8/12) > >>

Guz:

--- Quote ---Haratacz :
np KSU-jak oceniasz ich technikę itp????

--- End quote ---

Komitetet Samoistijnej Ukrainy skonczyl sie na Ustrzykach, a poziom artystyczny no coz, nie zapominaj ze to sa "3 akordy i darcie mordy". Koncertowo tez juz nie maja tej energii co kiedys. Po za tym hmm "happysadowa" publicznosc na koncertach srednio sie bawi.

Przypadkiem nie zwalaj winy na wiek bo Exploited czt the Adicts tez graja caly czas i tez widac mniejszy czy wiekszy uplyw czasu, ale nie w takim stopniu jak przy KSU

Haratacz:
Muszę się z tobą w części zgodzić. KSU zmieniło się, ale na pewno nie na gorsze(tak, to już nie punk, ale bardziej dojrzały, bardziej rock&rollowy styl). ludzie wieszają nad nimi siekierę, bo nie znają samego zespołu, ich historii, o której wiele współczesnych "punków" może pomarzyć. Napisałem technikę, bo w zasadzie nie można o żadnej mówić:p proste granie, nie dla wszystkich. Kocham Bieszczady a ich pełno w tekstach KSU i nikt mi nie wmówi, że się zeszmacili. Mało jest takich wokalistów, którzy żyją tak jak śpiewają. A Siczka nie kłamie w tekstach, które są naprawdę dobre(ok, nie wszystkie jakoś szczególnie jak np. "Kurwos Prostitutos") i dużo można się o nich dowiedzieć o samym zespole a w szczególności wokaliście.
AVE KSU!

jedna z najpiękniejszych piosenek tego zespołu...

Guz:
Jeszcze mi powiesz ze poszli w strone rockabilly... jezeli juz to teraz mozemy mowic o czyms w rodzaju poprocku. Wiesz caly czas sa ludzie ktorzy "chca punka grac", ale czas sie zmienily wiec pozwolisz ze bede teraz parafrazowac Wawera: "punk to teraz taki no... skansen" i w tym jest mase prawdy. Co do wokalistow to na szybko bym troche znalazl.

Ale tym postem napisales dokladnie to samo co Odi wyzej, czyli "artystycznie ujda, ale ich teksty sa super"

Odi^PrOfAnUm:
Nie dopisuje tego, czego nie powiedziałem. Po prostu jest masa lepszych zespołów JAK DLA MNIE. To, że napisałem swoją opinie, która nie opiewa o "ochy" i "achy" nad Sabatonkiem to już narzucam komuś swoje zdanie?  A o co chodzi z tym rock&roll'em ?

--- Quote ---No tak zapomniałem że są ciency??? A ty jesteś znfcom muzyki przez internet.
--- End quote ---

A no może i jestem znawcą internetowym, ale pewnie w przeciwieństwie do ciebie Radziu Sabatona na żywo widziałem. Jak był w Rzeszowie we wrześniu pod Palmą i według mnie nic specjalnego.  Lepsze show i fajniejszą muzykę z większym jajem robi Lady Gaga - szczerze powiedziawszy. No ale kto co lubi.

Haratacz:

--- Quote from: Odi^PrOfAnUm ---
A no może i jestem znawcą internetowym, ale pewnie w przeciwieństwie do ciebie Radziu Sabatona na żywo widziałem. Jak był w Rzeszowie we wrześniu pod Palmą
--- End quote ---

gdzie? Pod Palmą widziałeś Sabaton? Kiedy? Wrzesień? No mi się wydaje, że byli ale na Lisiej Górze jak coś. A Pod Palmą mają być w listopadzie.

P.S  Mieszkasz w tych okolicach?

Guz
Tak napisałem bo to prawda, ale to moje zdanie. Teksty KSU są bardzo dobre(może nie dla wszystkich, uszanujmy to) ale muzycznie to tak lekko mówiąc cienko. Tylko, że zaczynali jako zespół punkowy i tworzyli punka w Polsce(wiem, nie byli sami, bo zaraz za to mnie zjebią). Punk to nie wirtuozeria. Zaczynali nic nie potrafiąc i nie w Hollywood tylko na krańcu Polski w zapomnianych przez świat Ustrzykach. Więc czego od nich wymagać, tym bardziej, ze nigdy nie istnieli w mediach, zawsze na uboczu. Siczka sam przyznaje, ze nie bardzo potrafi grać na gitarze, wychodzą mocno pijani na scenę(teraz trochę mniej) ich koncerty czasami opóźniają się o kilka godzin, ale ludzie czekają bo chcą ich zobaczyć. Są legendą i nic tego nie zmieni. Tworzyć tyle lat i tak naprawdę niewiele z tego mieć(w porównaniu do "gwiazd" inkasujących potężne sumy za jęczenie do mikrofonu) to jest coś. Ale co z tego, rock umiera i takich jak Siczka może już nie być.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version