Linia frontu > Serwery Red Orchestra
Polskie Serwery
AnRe:
Poczekam aż zostanie to sensownie uregulowane, ponieważ sposób o którym piszesz + moja wiedza informatyczna może się = reinstalacja systemu.
Jeszcze raz dzieki za zainteresowanie i pomoc.
Pozdrawiam
BartBear_[PL]:
--- Quote ---AnRe :
zainstalowałem RO na nowo i powoli dociągam wszystko.
--- End quote ---
Ech no dla mnie byłaby to ostateczność a nie pierwszy krok, chociaż na pewno pomoże - skoro masz opory przed instalowaniem "upgradeów" to wcale tego nie musisz robić, z tym że przed rozgrywką czeka Cię w zależności od łącza i wielkości pakietów trochę postoju na dl.
Poza tym jak już zostało to wspomniane wcześniej, nie zawsze "wina" leży po stronie użytkownika, a po prostu serwer ma zwieche, tak jak to było np. dzisiaj gdzieś od ósmej rano (Aster #2), to może być ten nieznany error, skoro zazwyczaj pokazuje o co mu chodzi... Na to nic nie poradzisz, trzeba czekać aż admin zrestartuje, bo perfidia tego zapętlenia jest taka, że nie "uśmierci" serwera i nie będzie "samouzdrowienia"...
Mati:
Przesadzasz Anre :p Tu nie ma nic skomplikowanego. Plik usunąć potrafisz ;) - to już jeden sposób z głowy. Aby dodać wyjątek do firewalla (zakładając, że masz XP) wystarczy wejść w panel sterowania -> Zapora systemu Windows -> Zakładka "Wyjątki". Odnajdujesz na liście Red Orchestrę, usuwasz ją i dodajesz program, czyli Red Orchestrę wyszukując RO bezpośrednio na liście, a jeżeli nie ma wyszukujesz i dodajesz plik .exe z przeglądarki. Nic trudnego ;)
A zanim wyjdzie jakiś sensowny patch, który naprawi ten problem być może przyjdzie nam trochę poczekać, więc lepiej zacząć działać. Być może ta rada z forum RO pomoże, warto sprawdzić.
AnRe:
Faktycznie że nie jest to żadna filozofia. Działa teraz bezbłędnie. Dzięki za pomoc
BartBear_[PL]:
Dla uniknięcia (przynajmniej próby) instalowania od zera wypróbujcie najpierw to
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version